Liderul grupării Statul Islamic, RĂNIT GRAV într-un raid aerian

Liderul grupării radicale jihadiste Statul Islamic (SI), Abou Bakr al-Baghdadi, a fost rănit în timpul unui raid aerian efectuat de coaliția internațională în nord-vestul Irakului, a indicat premierul irakian Haider al-Abadi.

RomaniaTV.net
20 ian. 2015, 11:57
Liderul grupării Statul Islamic, RĂNIT GRAV într-un raid aerian

„Liderul SI a fost grav rănit în orașul Al-Qaim în timpul unei lovituri aeriene, dar el a supraviețuit în mod miraculos”, a declarat al-Abadi într-un interviu pentru ziarul Al-Hayat.

Potrivit premierului irakian, Abou Bakr al-Baghdadi se află în cea mai mare parte a timpului în Siria.

Statul Islamic a preluat anul trecut controlul asupra unor importante zone din Irak, în special din nordul și vestul acestei țări, iar atrocitățile pe care această grupare ultraradicală le-a comis pe teritoriul irakian, dar și pe cel sirian, a determinat crearea de către Washington a unei coaliții internaționale care efectuează raiduri aeriene în cele două țări și care susține militar armata în Irak.

Nouă AMENINŢARE de la Statul Islamic. Doi ostatici, la un pas de EXECUŢIE – VIDEO

În luna decembrie, premierul irakian Haidar al-Abadi a solicitat SUA să efectueze mai multe raiduri aeriene împotriva jihadiștilor grupării Statul Islamic. În același timp, Bagdadul a cerut sprijin din partea NATO în vederea întăririi capacităților sale defensive.