Liderul ISIS „Omar Cecenul” a fost ţinta unui bombardament al coaliţiei

Liderul grupării Statul Islamic Omar al-Shishani, zis "Omar Cecenul", a fost ținta unei lovituri aeriene a coaliției. Anunţul a fost făcut marți de un responsabil american, fără să poată preciza, însă, soarta jihadistului.

RomaniaTV.net
08 mart. 2016, 21:51
Liderul ISIS „Omar Cecenul” a fost ţinta unui bombardament al coaliţiei

„Omar al-Shishani a fost ținta” unei lovituri în Siria, a informat această sursă sub acoperirea anonimatului, fără a preciza dacă Omar al-Shishani a fost ucis în bombardament sau unde a avut loc, cu precizie, acest raid aerian.

Succesul operațiunilor de eliminare a jihadiștilor este uneori dificil de stabilit cu certitudine de serviciile de informații ale Statelor Unite, din cauza absenței americanilor pe teren.

Omar al-Shishani, cunoscut pentru barba sa roșcată și deasă, este considerat unul dintre cei mai înalți, dacă nu cel mai înalt responsabil militar al grupării SI.

Administrația americană a oferit o recompensă de cinci milioane de dolari pentru informații credibile în legătură cu el.

Cu începere din toamnă, coaliția internațională și-a intensificat eforturile pentru eliminarea liderilor grupării Statul Islamic și a-i dezorganiza astfel pe jihadiști.