Liderul PSD Vaslui explică sărăcirea oamenilor din județ: „Când a fost perioada în care vasluienii erau foarte bogați?”

Dumitru Buzatu a răspuns acuzațiilor potrivit cărora PSD a sărăcit Vasluiul. Președintele Consiliului Județean a oferit un comentariu în stilul caracteristic. 

24 ian. 2023, 15:57
Liderul PSD Vaslui explică sărăcirea oamenilor din județ: „Când a fost perioada în care vasluienii erau foarte bogați?”

Decalajele dintre Ardeal și Moldova continuă să se adâncească. Din acest motiv, Dumitru Buzatu a fost provocat de jurnaliști să se pronunțe asupra sărăciei din Vaslui.

Buzatu, reconfirmat în funcția de președinte al PSD Vaslui, a comentat ironic. El a ținut să precizeze că județul pe care-l reprezintă a fost mereu caracterizat de sărăcie.

„Ținta noastră, a membrilor PSD, a fost întotdeauna o viață decentă. Unii dintre propagandiștii politici vorbesc despre prosperitate, în special în timpul campaniilor electorale.

Sigur că prosperitatea înaintează cu pași înceți și nu e chiar prezentă în toate casele. Eu zic că noi, cei care suntem prezenți aici, și mulți alții care nu sunt, ne-am luptat ca să avem o guvernare bună, o viață decentă și cât este posibil să și prosperăm.

Una dintre temele preferate ale adversarilor noștri politici în timpul campaniei electorale a fost că PSD-ul a sărăcit Vasluiul. Eu mă întreb de foarte multă vreme, cunoscând și situația economică a județului, când a fost acea perioadă în care vasluienii erau foarte bogați, se bucurau de cea mai mare prosperitate din țară și cum am făcut noi, cei care am fost votați de cele mai multe ori de cea mai mare parte a locuitorilor județului Vaslui, să-i sărăcim? Probabil că este aici un reflex al mitului lui Hesiod, care susținea că, în trecut, într-un timp nedefinit, a existat o epocă de aur și toate lucrurile erau perfecte”, a comentat politicianul, potrivit site-ului Vremea Nouă.

 

Dumitru Buzatu: „Nu am făcut niciun lucru rău! Să vedem contribuția pe care a adus-o PSD!”

 

În opinia lui Buzatu, vasluienii au luat de fiecare dată cea mai bună decizie, atunci când au pus ștampila pe PSD.

„Pe măsură ce a trecut timpul, s-au degradat aceste situații și apoi a venit o epocă de argint, unde lucrurile au stat oleacă mai prost, pe urmă o epocă de cupru, și mai prost, iar acum suntem în epoca de fier și e rău de tot la noi.

Trebuie să ne desprindem de aceste stereotipii, să nu avem avem niciun fel de jenă pentru că nu am făcut niciun lucru rău, să vedem contribuția pe care a adus-o Partidul Social Democrat prin programele sale, beneficiile pe care vasluienii le-au avut de pe urma guvernării PSD”, a declarat Dumitru Buzatu la sfârșitul săptămânii trecute, cu ocazia realegerii în fruntea organizației județene a PSD, potrivit site-ului Vremea Nouă.

Vezi AICI -> Ce rușine! Diferențe majore între regiunile țării, la 34 de ani de la Revoluție. Care sunt cele mai sărace județe și unde e cea mai mare criză de populație activă. Județul lui Iohannis, primul la abandonul școlar. Educația, la pământ