Liderul SEPARATIŞTILOR proruşi: La Doneţk nu vor avea loc ALEGERI PREZIDENŢIALE

Liderul prorus al autoproclamatei ''republici populare'' Doneţk, Denis Puşilin, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Moscova, că nu vor avea loc alegeri prezidenţiale ''nelegitime'' în această regiune din estul Ucrainei, relatează AFP.

RomaniaTV.net
30 apr. 2014, 16:35
Liderul SEPARATIŞTILOR proruşi: La Doneţk nu vor avea loc ALEGERI PREZIDENŢIALE

”Alegerile prezidenţiale au fost decise de către o putere nelegitimă şi, prin urmare, sunt nelegitime”, a declarat Puşilin. ”Nu avem intenţia de a participa la alegeri la vecinii noştri şi există puţine şanse ca scrutinul să aibă loc în regiunea Doneţk”, a adăugat el.

Puşilin a indicat că s-a deplasat la Moscova pentru a asigura ”un sprijin mediatic” pentru proruşii din estul Ucrainei. ”Voi discuta cu politicieni (ruşi) data viitoare, după organizarea referendumului pentru independenţa” republicii Doneţk, pe care separatiştii prevăd să-l organizeze pe 11 mai, a afirmat el, precizând că la organizarea scrutinului vor participa, ”evident”, militari ruşi.

”Evident că ei sunt aici şi nu putem să-i împiedicăm să participe la eliberarea regiunii noastre (…), a pământurilor ruseşti. Există, de asemenea, ”voluntari care vor sosi din mai multe ţări, nu numai din Rusia. Toţi văd importanţa (scrutinului) pentru lumea rusă”, a conchis Puşilin.

AFP precizează că un referendum privind ”declaraţia de independenţă” a acestei regiuni a fost anunţat de către militanţi pe 11 mai cu întrebarea: ”Aprobaţi declaraţia de independenţă a republicii populare Doneţk ?”. Scrutinul este considerat drept ilegal de către Kiev şi comunitatea internaţională.