Liderul suprem al Iranului: Atacarea ţării noastre va duce la măsuri dăunătoare pentru SUA

Liderul suprem al Iranului a avertizat că orice încercare de a ataca ţara sau de a-i impune sancţiuni, motivate de programul său nuclear, va fi întâmpinată de un răspuns puternic.

RomaniaTV.net
03 feb. 2012, 12:43
Liderul suprem al Iranului: Atacarea ţării noastre va duce la măsuri dăunătoare pentru SUA

Ayatollahul Ali Khamenei a declarat că ameninţarea sau atacarea Iranului va duce la măsuri dăunătoare pentru Statele Unite. Discursul liderului iranian survine la o zi după ce ministrul israelian al apărării, Ehud Barak, a declarat că a rămas puţin timp pentru a opri ambiţiile nucleare ale Iranului.

Ayatollahul Ali Khamenei a mai spus că sancţiunile nu vor avea niciun impact asupra hotărârii Iranului de a-şi continua parcursul nuclear. „Ca răspuns la embargoul petrolier şi la război, avem propriile noastre ameninţări, pe care le vom impune la momentul potrivit”, a spus liderul suprem al Iranului, fără a specifica natura acestor ameninţări.

Washington Post scria joi într-un editorial faptul că Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, apreciază că există o „probabilitate mare” ca Israelul să recurgă la o intervenţie militară în primăvară împotriva instalaţiilor nucleare din Iran.  Potrivit publicaţiei menţionate, şeful Pentagonului apreciază că atacurile israeliene ar putea avea loc în aprilie, mai sau iunie, înainte ca Iranul să intre într-o „zonă de imunitate” şi să înceapă să fabrice o bombă nucleară.