Liderul trupei Phoenix a pierdut la tribunal procesul cu "Nemuritorii"

Publicat: Miercuri, 22 Februarie 2012 15:58 // Actualizat: Joi, 23 Februarie 2012 08:55 // Sursa: România TV

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, a pierdut la tribunal procesul prin care cerea plata drepturilor de autor pentru coloana sonoră a filmului Nemuritorii al lui Sergiu Nicolaescu.

Foto: tion.ro

Judecătorii au constatat că a trecut prea mult timp de la realizarea filmului şi cererile artistului s-au prescris. Cu toate acestea, decizia nu este definitivă.

Nicu Covaci a scris o parte dintre melodiile folosite de Sergiu Nicolaescu în filmul "Nemuritorii", turnat în 1974. Artistul i-a dat în judecată pe producătorii şi distribuitorii filmului pe motiv că nu i-au plătit drepturile de autor şi a cerut daune 60 de mii de euro.

Sergiu Nicolaescu susţine, însă, că acţiunea lui Nicu Covaci este nefondată.

"El mi-a imputat mie că pe de o parte i-am scos numele de pe generic. Nu e adevărat. E o minciună. Nu e singura lui minciună. El nu e compozitorul pentru că melodiile pe care eu le-am băgat în film erau deja pe discuri", a spus Sergiu Nicolaescu.

Procesul deschis de Covaci a durat mai bine de 6 ani. Într-un final, magistraţii au constatat prescripţia faptelor. Mai mult, acum, Covaci este bun de plată. Instanţa l-a obligat să achite 6.000 de lei, contravaloarea expertului din dosar. Decizia, însă, nu este definitivă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Nemuritorii Nicu Covaci Phoenix Sergiu Nicolaescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7635
RON
14 Nov
noapte 12 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H