Lidia Bejenaru-Botgros, soţia dirijorului Nicolae Botgros, a fost înmormântată cu fanfara, la Chişinău

Soţia dirijorului Nicolae Botgros a fost îmormântată cu fanfară la Chişinău. Sute de oameni au mers să-i aducă un ultim omagiu.

28 iul. 2021, 13:21

Interpreta de muzica populara Lidia Bejenaru-Botgros, sotia dirijorului Nicolae Botgros, a fost condusă pe ultimul drum. Familia, prietenii, colegii de scena şi simpli oameni care au îndrăgit-o au mers la Palatul National „Nicolae Sulac” pentru a îi aduce un ultim oamgiu.

La ora 13, Lidia Bejenaru- Botgros a fost înmormântată la Cimitirul Ortodox Central din Chişinău.

Lidia Bejenaru- Botgros a încetat din viaţă luni. Interpreta de muzică populară avea 68 de ani. Moartea fulgerătoare a Lidiei Bejenaru-Botgros a fost anunțată  de Directorul general „Moldova-Concert”, Andrei Locoman.

„Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani. Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei. Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, a scris Andrei Locoman pe Facebook.

Lidia Bejenaru s-a nascut la 3 mai 1953, in satul Taplesti, raionul Sangerei. Si-a inceput cariera de solista in Orchestra de muzica populara „Lautarii” in anul 1978, unde a cantat pana la sfarsitul vietii. In 1993 a fost decorata, prin decret prezidential, cu medalia „Meritul Civic” pentru realizarile sale in domeniul muzicii populare.

Citeşte şi: Nicolae Botgros s-a întors la soție. Ce spune amanta cu care are o fetiţă

Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu. Primul și unicul disc al interpretei, intitulat „M-a cuprins un dor de mamă”, a apărut după 20 de ani de carieră.

În 1971, s-a căsătorit cu viitorul dirijor al orchestrei „Lăutarii” Nicolae Botgros. Cei doi au un singur copil, interpretul de muzică populară Cornel Botgros.


loading...