Lidia Buble, „gaură financiară” de zeci de mii de euro. Vedeta a fost lăsată cu ochii-n soare de o companie celebră

Lidia Buble era imaginea unei companii de telefoane mobile, însă brandul a încetat colaborarea cu artista, fapt ce i-a cauzat acesteia pierderi financiare serioase.

06 ian. 2022, 18:31
Lidia Buble, „gaură financiară” de zeci de mii de euro. Vedeta a fost lăsată cu ochii-n soare de o companie celebră

Lidia Buble ar fi pierdut o sumă considerabilă în timpul pandemiei, perioadă în care compania cu care avea un contract de imagine a renunțat la colaborarea cu vedeta.

Artista făcea reclamă la un brand de telefoane și dispozitive electronice, însă compania a decis să înceteze colaborarea cu Lidia Buble, după ce aceasta a fost anchetată de DIICOT într-un dosar de luare de mită.

Cum a fost prinsă Lidia Buble oferind mită celor doi polițiști. A fost nevoie de doar șase minute ca artista să ajungă în această situație!

Decizia companiei a luat-o prin surprindere pe Lidia Buble, care a pierdut o sumă frumoasă de bani, de pe urma rezilierii contractului.

Lidia Buble ar fi avut un contract de imagine în valoare de 20.000 de euro, însă vedeta nu va mai beneficia de acești bani din partea companiei.

Reprezentanții multinaționalei au transmis că au un parteneriat cu Lidia Buble și că sunt la curent cu situația vedetei, anchetată pentru dare de mită.

”Referitor la situația menționată, suntem la curent cu ea, sperăm ca lucrurile să se clarifice curând”, au declarat reprezentanții companiei, potrivit CANCAN.

Procurorii DIICOT, mai blânzi cu Lidia Buble. Cum ar putea scăpa vedeta de cel puțin doi ani de închisoare

Lidia Buble a șocat opinia publică, după ce a fost dată în judecată că a mituit doi polițiști, după ce autoritățile au oprit-o, iar vedeta nu avea la acel moment declarație pe propria răspundere și a refuzat să sufle în etilotest.

Mai mult, artista i-a rugat pe agenții de poliție să o însoțească la un bancomat pentru a le oferi acestora o sumă de banii, dacă aceștia nu o vor sancționa.

Lidia Buble, trimisă în judecată pentru dare de mită. Vedeta a încercat să le dea bani polițiștilor pentru a scăpa de etilotest!

O astfel de faptă se pedepsește teoretic cu închisoare de 2 până la 7 ani, însă, potrivit avocaților consultați de publicația wow.biz ,ar putea exista circumstanțe atenuante, în virtutea cărora vedeta ar putea scăpa cu o pedeapsă mai blândă.

Propunerea procurorilor va merge, cel mai probabil, către pedeapsa minimă iar în acest caz judecătorii pot dicta o condamnare cu suspendare, mai ales că artista nu are antecedente penale.

Polițiștii acuzați că au luat mită au fost trimiși în judecată cu circumstanțe agravante, ei riscând între 3 și 10 ani de închisoare pentru corupție, pedeapsă care s-ar putea majora cu o treime pentru că vorbim despre ” un organ de cercetare penală sau are atribuții de constatare ori de sancționare a contravențiilor” (art 7, alin. C, legea 78/2000 CP).

Agenții operativi care au interceptat convorbirea pe care Lidia Buble a avut-o și care investigau un caz de trafic de droguri aveau obligația să prezinte în raport posibila infracțiune la care au asistat indirect. Discuția dintre Lidia și bărbatul care a învățat-o să ia mită a durat câteva minute, însă dacă aceasta s-ar fi lungit, agenții erau obligați să încerece să organizeze pe loc un flagrant pentru prinderea în fapt a Lidiei Buble și a polițiștilor care luau mită.