Lidia Fecioru dezvăluie planta care vindecă mai multe afecțiuni. „Secretul ceaiului este să nu fie concentrat”

Lidia Fecioru a dezvăluit cum se prepară ceaiul de crăițe, un leac care tratează cu succes mai multe afecțiuni.

15 iun. 2022, 09:46
Lidia Fecioru dezvăluie planta care vindecă mai multe afecțiuni. „Secretul ceaiului este să nu fie concentrat”
Lidia Fecioru dezvăluie planta care vindecă mai multe afecțiuni

Lidia Fecioru dezvăluie planta care vindecă mai multe afecțiuni. „Crăița se numea țigăncușă la mine la țară. Ceaiul se face într-un borcan de jumătate de litru. Să ținem cont: se pun un pahar de apă și o floricică, fără codiță, doar cu semințe. Florile le putem consuma și uscate și fresh. Secretul ceaiului este să nu fie concentrat. Dacă e prea concentrat ne poate face rău. Se bea câte un sfert de pahar de 3-4 ori pe zi și ne ajută pentru funcționalitatea bilei, pentu diabet, pentru a întări vasele de sânge, pentru liniștirea sistemului nervos. E bun pentru creșterea părului și ameliorează vitiligo. Se mai pot lua 8 floricele cu 4 pahare de apă, adică 2 floricele la un pahar, le punem la foc mic 5-7 minute. Strecurăm și bem jumătate de pahar de 3 ori pe zi o lună întreagă și apoi ne putem face niște analize”, a dezvăluit Lidia Fecioru la Antena 3.

Curăţă vasele de sânge cu o băutură pregătită în casă. Reţeta folosită de Lidia Fecioru: „Se ia câte o lingură după fiecare masă”

Cum se prepară ceaiul care te scapă de răceală și de temperatură

Lidia Fecioru a prezentat care sunt beneficiile uimitoare ale ceaiului de brusture și cum îl preparați. „În primul rând, ceaiul de brusture vă poate scăpa de răceală și de temperatură. Se bea dimineața, pe stomacul gol”, recomandă Lidia Fecioru. „Acum este perioada brusturelui. Important este să nu culegem planta mare, ci să luăm rădăcinile plantelor mici pentru a face acest ceai. Pentru prepararea lui trebuie să folosim rădăcina proaspătă, nu cea bătrână. Este foarte bună pentru tot ce înseamnă parte reumatică, osteoporoză, pentru cei care sunt purtători de virus hepatic sau în urma accidentelor vasculare. Se ia rădăcina, se spală, se usucă şi se toacă mărunt, mărunt. Se pune o lingură la două pahare de apă. O lingură de plantă la 250 ml de apă. Se fierbe 10 minute la foc mic şi se lasă două ore la infuzat. Acest ceai se bea dimineaţa, pe stomacul gol. Ceaiul este preluat imediat de către sânge. Bem toată cantitatea de ceai în ziua respectivă. După ce fierbe, mai rămân în jur de 300 de ml. Acest ceai de brusture îl puteam face oricând. Este bun şi atunci când avem temperatură. Ne scade şi temperatura şi ne trece şi răceala”, a spus Lidia Fecioru.

Curăţă vasele de sânge cu o băutură pregătită în casă. Reţeta folosită de Lidia Fecioru: „Se ia câte o lingură după fiecare masă”

Ceaiul care ajută la întinerirea organismului

„Am pregătit un leac, mai degrabă un sfat. Este vorba de ceaiul cu levănţică. Să ne facem un tabiet de o săptămână pe lună. La începutul sau la sfârşitul lunii, acea săptămână din lună, să bem câte o cană de ceai, un pahar. Punem o linguriţă de plantă la un pahar de apă, se toarnă, se lasă să se răcorească. În momentul când s-a răcorit îl putem bea, cu înghiţituri mici. Cu 30-40 de minute înainte de masă, dimineaţa. Va face minuni în corpul nostru pentru că este în primul rând pentru sistemul nervos şi este împotriva îmbătrânirii. Ne ajută la întinerirea organismului, prelungirea vieţii organelor noastre. Tot ce înseamnă plante mirositoare sunt special pentru sistemul nervos. Toate plantele cu aromă sunt nemaipomenite. Inclusiv ceaiul de coji de lămâie sau portocale. Totuşi, e bine să le opărim, să le spălăm cu detergent şi apă oxigenată. Să punem apă oxigenată în apa cu care spălăm fuctele şi legumele pentru că va scoate tot ce înseamnă mizerie pe coaja de portocală, de lămâie. Ceaiul de levănţică să îl bem cu înghiţituri mici (aproximativ 150 de grame) cu 30-40 de minute înainte de masă. E împotriva îmbătrânirii”, a spus Lidia Fecioru.