Lidl dă lovitura în România. Doar în ultimul an au fost deschise 30 de magazine și au avut profit de aproape trei miliarde de euro!

Lidl a avut un an fabulos pe piața din România. Numai în acest an au fost deschise 33 de magazine noi, iar retailerul are de gând să se extindă și anul viitor.

17 dec. 2021, 12:38
Lidl dă lovitura în România. Doar în ultimul an au fost deschise 30 de magazine și au avut profit de aproape trei miliarde de euro!

Lidl dă lovitura în România. „În ultimii ani, ne-am propus constant să deschidem peste 15 magazine noi anual, iar pentru 2021 ne-am propus aproximativ 20 de magazine în toată țara. Avem în plan să depășim pragul de 300 de unități pe plan local în 2021”, declarau pentru Economica oficialii companiei, în ianuarie anul acesta.

Lidl dă lovitura în România. Doar în ultimul an au fost deschise 30 de magazine și au avut profit de aproape trei miliarde de euro!

Cifra de afaceri de anul acesta a fost una extraordinară, având în vedere criza în care se află România. Acesta a ajuns la nu mai puțint de 2,6 miliarde de euro.

”Anul viitor menţinem ritmul şi extindem sistemul logistic, construim al şaselea depozit. Discounterul german Lidl este liderul comerţului local după cifra de afaceri din 2020, de aproape 12,9 mld. lei (2,6 mld. euro)”, potrivit ZF.

Primul an de pandemie de COVID-19, mai exact 2020, a adus o schimbare de lider pentru retailul alimentar, astfel că discounterul german Lidl a devenit numărul unu, detronând Kaufland după un deceniu de supremaţie. Totodată, schimbarea are loc la 10 ani de la intrarea oficială a Lidl pe piaţa locală prin preluarea Plus Discount. Cele două sunt reţele deţinute de acelaşi grup german Schwartz, însă atât local, cât şi pe alte pieţe ele sunt operate separat şi independent.

Supermarketurile Lidl sunt standardizate, au în jur de 1.300 de mp fiecare, iar inaugurarea unuia presupune angajarea câtorva zeci de personale. Potrivit comunicărilor oferite de companie, anul acesta retailerul a angajat însă mai mulți oameni pentru un magazin față de anul trecut, respectiv 35 față de 20.

Anul acesta, retailerul a depășit însă pragul de 10.000 de angajați.

„La cei 10 ani de activitate pe plan local, Lidl România înseamnă o echipă de aproape 10.000 de angajați la nivel național”, anunța compania în luna octombrie, într-un comunicat.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 11.200 de magazine și peste 200 de centre logistice în 30 de țări la nivel mondial.

Citește și: Lidl, extindere record în România. Retailerul german a inaugurat în acest an încă 33 de magazine! Ce se va întâmpla în luna decembrie!