Lidl elimină complet multe produse de pe rafturi, nu vor mai putea fi cumpărate din 2023

Lidl scoate multe produse de pe rafturi nealimentare în mai multe ţări, inclusiv în România şi Austria. Decizia supermarketului nu se va aplica în sezonul sărbătorilor.

15 dec. 2022, 17:12
Lidl elimină complet multe produse de pe rafturi, nu vor mai putea fi cumpărate din 2023

Lidl scoate multe produse de pe rafturi, inclusiv în Austria nu vor putea fi cumpărate din 2023. 

Supermarketurile resimt pierderea puterii de cumpărare a clienților lor din cauza inflației.

De mult timp, gama de produse a supermarketurilor a depășit sfera produselor alimentare și a articolelor de uz curent. Articolele electrice care se schimbă săptămânal, uneltele, ustensilele de bucătărie, hainele sau gadgeturile de sezon au acum un loc fix în programul comercianților.

Lidl scoate multe produse de pe rafturi

Dar, în vremuri de probleme de livrare, de inflație și de inflație ridicată, tocmai aceste produse nealimentare, în mod normal foarte profitabile, sunt cele care se pare că provoacă probleme pentru discounteri – și, prin urmare, ar putea dispărea în curând în număr mare de pe rafturi.

După cum relatează publicația germană “Lebensmittelzeitung” cu referire la informații din interior, Lidl vrea să își reorganizeze radical întregul sortiment din cauza scăderii puterii de cumpărare a clienților săi.

PRIMĂ de Crăciun consistentă. Ce angajaţi vor primi 7.300 de lei în plus la salariu pe 19 decembrie

Potrivit raportului, afacerile cu articole cu un preț mai mare de 20 de euro au scăzut în ultimele săptămâni și luni. “Starea de spirit a consumatorilor este în coborâtă”, ar fi spus Lidl.

Lidl nu este singurul în această situație

Discounterul, care operează în 32 de țări și are sediul central în Baden-Württemberg (Germania), suspectează că acest lucru se datorează fricii pentru costurile tot mai mari ale energiei. Pe scurt, chiar și în magazinele de reduceri, clienții devin mai frugali.

LIDL face angajări în magazinele din toată ţara. Vânzătorii pot ajunge la salarii de peste 3000 de lei net
Prin urmare, Lidl trage de mânecă și își reduce semnificativ gama de produse nealimentare în 2023. “Potrivit unor cercuri bine informate, obiectivul de 15% din totalul vânzărilor de produse nealimentare nu poate fi menținut”, scrie “Lebensmittelzeitung”. Acest lucru este valabil pentru Germania și pentru multe alte țări! Din cauza prăbușirii cererii, “nu se întrevede nici măcar pragul de 10 procente”.

Dar gigantul reducerilor nu este singurul în această situație. Compania mamă a lui Hofer, Aldi, se confruntă, de asemenea, cu scăderi dureroase ale vânzărilor de bunuri oferite.

surse: lebensmittelzeitung.net, ZiarulRomanesc.at