PRIMĂ de Crăciun consistentă. Ce angajaţi vor primi 7.300 de lei în plus la salariu pe 19 decembrie

Angajații Ford Otosan din Craiova vor beneficia de primă specială în luna decembrie, în plus față de prima de Crăciun.

13 dec. 2022, 21:29
PRIMĂ de Crăciun consistentă. Ce angajaţi vor primi 7.300 de lei în plus la salariu pe 19 decembrie
Primă de Crăciun de 7.300 de lei

Conform Contractului Colectiv de Muncă, firma Ford Otosan va oferi angajaților săi o primă de Crăciun și o primă specială în valoare de 6.054 de lei brut, adică aproximativ 3.200-3.500 de lei net.

Conducerea invocă plata primei drept mulțumire „pentru realizările din acest an”.

„Vă aducem la cunoștință un mesaj din partea domnului Guven Ozyurt, Președintele Ford Otosan din Turcia, prin care ne mulțumește de realizările din acest an și în același timp ne anunță și drept recompensă o primă de 6.054 lei brut pentru realizările din acest an. Prima aceasta o vor primi și oamenii care au plecat sau pleacă în decembrie. Prima se va acorda săptămâna viitoare pentru fiecare angajat, indiferent de contract”, potrivit mesajului intern primit de angajații Ford Otosan Craiova, marți, 13 decembrie.

Citește și: Premierul Ciucă, la preluarea fabricii Ford Craiova de către Ford Otosan: Este o investiţie care vizează în mod deosebit producerea de alte patru noi tipuri de vehicule

Prima care se acordă pentru numărul actual de angajați ai Ford, cu tot cu impozit, va însemna un efort financiar total al companiei de peste 34,5 milioane de lei.

„Prima este pentru meritele salariaților, realizate în anul 2022. Se acordă pentru că angajații au contribuit foarte mult la o producție bună a unei mașini care se vinde bine în Europa. În al doilea rând, prima se acordă pentru a veni în sprijinul salariaților fabricii, pentru a compensa creșterile de prețuri cauzate de inflație”, a declarat Maria Manea, liderul sindical al Ford Otosan.

Pe lângă aceasta, angajații companiei vor mai primi și o beneficiu de Crăciun de aproximativ 1.300 de lei net, acordat conform CCM și care va fi virat în conturi în data de 16 decembrie.

Citește și: Ford testează primul camion electric pe șoselele din România. Ar putea fi folosit de companiile de colectat gunoiul menajer