Lidl reduce cu două ore programul magazinelor din România, pentru a face economie la energie

LIDL Romania spune ca incepand cu 26 septembrie vom putea merge in magazinele sale doar intre orele 07:30 si 21:00 pana in weekend, iar in weekend programul de lucru este redus, intre orele 08:00 si 19:00.
Filip Stan
22 sept. 2022, 22:22
Lidl reduce cu două ore programul magazinelor din România, pentru a face economie la energie

LIDL Romania ii anunta in mod oficial pe romanii din intreaga tara in legatura cu o decizie foarte importanta pe care a luat-o in legatura cu magazinele pe care le are deschise in diverse regiuni, astfel ca incepand cu data de 26 septembrie programul de functionare al acestora va fi modificat.

LIDL Romania spune ca incepand cu 26 septembrie vom putea merge in magazinele sale doar intre orele 07:30 si 21:00 pana in weekend, iar in weekend programul de lucru este redus, intre orele 08:00 si 19:00, deci va fi mai putin timp pentru a face cumparaturile de care avem nevoie in mod obisnuit.

În plin război la graniță, Ministerul Apărării vrea să mute un radar care apără Deveselu, ca să-și facă Lidl depozit
In baza acestei modificari, magazinele LIDL vor fi deschise cu 30 de minute mai tarziu fata de programul actual, si se vor inchide cu o ora mai devreme, cel putin de luni pana vineri, pentru ca in weekend se deschid cu 30 de minute mai tarziu si se inchid cu 2 ore mai devreme decat in acest moment.

LIDL spune ca magazinele care au deja programe de functionare cu ore de lucru reduse, vor ramane la acelasi program in continuare, deci in cazul lor nu trebuie sa va faceti griji ca se va modifica vreun lucru, pentru ca situatia nu este aceasta, si veti putea merge fara probleme pentru a cumpara orice doriti.

Începând cu data de 26 septembrie orarul magazinelor se va modifica după cum urmează:

Luni – Sâmbătă: Programul de funcționare maxim va fi de 07:30 – 21:00 la nivel național. Magazinele care în prezent deschid după ora 07:30, respectiv închid înainte de 21:00, vor rămâne la programul existent.

Duminică: Programul de funcționare maxim va fi de 08:00 – 19:00. Magazinele care în prezent deschid după ora 08:00, respectiv închid înainte de ora 19:00, vor rămâne la programul existent.

Vouchere de 150 de lei de la LIDL. Ce trebuie să faci ca să primeşti şi tu unul
Potrivit unor surse din piața de retail, această discuție de a se reduce programul de funcționare seara există și la nivelul asociațiilor din industrie, fiind ridicată în întâlnirile din cadrul Asociației Marilor Retaileri (AMRCR). Ideea nu ar fi momentan împărtășită de toate marile lanțuri de retail și nu a fost luată o decizie la nivelul Asociației, scrie economica.net.

Operatorii lanțurilor de magazine se află într-o situație delicată în urma adoptării OUG 119/2022, care a intrat în vigoare la data de 1 septembrie. Până atunci, în baza OUG 27, ei beneficiau, ca mare parte dintre consumatorii non-casnici, de plafonarea prețului la energie, plătind 1 leu/kWh, indiferent de furnizor sau de prețul de contract. După 1 septembrie, lanțurile de magazine plătesc prețul pieței, chiar dacă au existat interpretări că și ele ar trebui să beneficieze de plafonarea parțială (pentru 85% din consum) la 1 leu/kWh, pentru că noua ordonanță mai permite acest preț plafonat pentru companiile din industria alimentară.

După apariția noii ordonanțe, AMRCR a susținut că vrea să primească energie la preț plafonat și în continuare. ”Comercializarea produselor alimentare nu poate fi exclusă, nici direct prin reglementare, nici indirect prin interpretare, din sintagma ‘industria alimentară’- care nu are o definiţie clară în legislaţia naţională – deoarece asigură funcţionarea permanentă şi optimă a lanţului de aprovizionare către populaţie”, a arătat Asociația.

O decizie în acest sens, dacă va fi luată, ar putea fi decisă de parlamentari în dezbaterile pe legea care va aproba OUG 119.

Până atunci, în cazul Lidl, situația este și mai complicată de faptul că, potrivit surselor noastre, Lidl este alimentat în regim de ultimă instanță, din vară, fiind client al Electrica Furnizare. Mai complicată pentru că, în teorie, prețul pentru furnizarea de ultimă instanță este cel mai mare din piață. În plus, Lidl nu știe de fapt cât va plăti pentru consumul acestei luni, pentru că prețul de ultimă instanță nu este calculat încă – este costul mediu de achiziție a energiei din piață la care se adaugă marja reglementată de 8 bani/kWh a furnizorului de ultimă instanță, plus tarife de rețea și taxe.

Potrivit surselor noastre, Lidl caută acum un alt furnizor, concurențial. Discounterul german Lidl este liderul comerţului local după cifra de afaceri, care a atins aproape 15 miliarde de lei în 2021. Compania operează un lanț de peste 340 de magazine la nivel național.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!