Lidl se retrage de pe piaţa serviciilor turistice din România din cauza crizei COVID-19. Cum trebuie să procedeze persoanele care au cumpărat pachete de vacanţă

Lidl se retrage din România, la aproape cinci ani de la intrarea pe piaţa serviciilor turistice. Reprezentanţii retailerului german au precizat că au luat această decizie din cauza contextului global actual care este nefavorabil călătoriilor.

26 feb. 2021, 16:03
Lidl se retrage de pe piaţa serviciilor turistice din România din cauza crizei COVID-19. Cum trebuie să procedeze persoanele care au cumpărat pachete de vacanţă

Lidl se retrage de pe piaţa serviciilor turistice din România. Retailerul german a anunţat cum trebuie să procedeze persoanele care au achiziţionat pachete de vacanţă.

„Începând cu 1 martie 2021, ca urmare a contextului global actual nefavorabil călătoriilor, Lidl Tour își va înceta activitatea în România. Le mulțumim tuturor clienților care au călătorit alături de noi! Satisfacția clienților rămâne la fel de importantă pentru noi.

De aceea, toți cei care au achiziționat servicii prin Lidl Tour valabile după 1 martie se vor putea bucura în continuare de acestea, conform contractelor individuale încheiate cu partenerii noștri. Mai mult, partenerii depun eforturi pentru a le oferi turiștilor condiții sigure de călătorie”, este mesajul companiei Lidl Tour, conform Profit.ro.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 26 februarie. Numărul infectărilor în uşoară sădere, în ziua schimbării metodologiei de raportare a cazurilor

Potrivit sursei citate, Lidl a intrat pe piața serviciilor turistice din România în iunie 2016, după ce a lansat un magazin online prin care vinde vacanțe. Ulterior, și-a extins obiectul secundar de activitate cu activități ale agențiilor turistice.

„Pentru oferirea pachetelor turistice care vor fi disponibile de la jumătatea lunii iunie pe www.lidl-tour.ro, Lidl va colabora cu TUI TravelCenter și Karpaten Turism. Printre destinațiile incluse pe lista ofertelor Lidl Tour la lansare se numără: Delta Dunării, Grecia, Bulgaria, Spania, Turcia, Italia, India, Maroc, Republica Dominicană, dar și alte destinații din România, precum Mamaia sau Predeal”, au spuneau atunci reprezentanții Lidl.

Compania Lidl se retrage de pe piaţa serviciilor turistice din România. În ce alte ţări este prezentă

Lidl mai oferă serviciul de turism Lidl Tour și în Germania, Austria, Elveția (Lidl-Reisen), Olanda (Lidl-Reizen) și Italia (Lidl-Viaggi).

Retailerul german Lidl este pe locul trei în topul vânzărilor din România, după Kaufland și Carrefour. Lidl a intrat pe piaţa din ţara noastră în 2010, atunci când a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus. Lidl este parte a grupului german Schwarz, care mai deține în România rețeaua de hipermarketuri Kaufland, liderul pieței locale de retail.

Cu sediul în Neckarsulm, compania Lidl este deținută de miliardarul Dieter Schwarz, cel mai bogat om de afaceri din Germania.

Rețeaua Lidl numără aproape 290 de magazine la nivel național, dintre care 37 în București, și 5 centre logistice, pentru care lucrează peste 8.000 de angajați. Pentru acest an, reprezentanții rețelei au anunțat că vor să mai deschidă aproximativ 20 de magazine noi.

Citeşte şi: Pașaportul de vaccinare în Europa ar putea fi disponibil în trei luni! Angela Merkel a făcut anunțul