LIGA 1 se mută la DNA. Plângere PENALĂ făcută de primarul TIMIŞOAREI

ACS Poli Timişoara a postat pe site-ul oficial un scurt comunicat de presă în care anunţă ca va depune plângere la DNA în cazul înscrierii celor de la Rapid în Liga 1.

22 iul. 2016, 08:54
LIGA 1 se mută la DNA. Plângere PENALĂ făcută de primarul TIMIŞOAREI

„ACS Poli Timişoara va face plângere penală la DNA împotriva grupului ce a acţionat în mod evident ilegal în cazul înscrierii în Liga 1 a clubului Rapid Bucureşti. Contăm, în plus, pe autosesizarea promptă a DNA, mai ales date fiind declaraţiile publice ale lichidatorului. Clubul nostru va utiliza toate metodele legale pentru ca locul din Liga 1 să fie acordat în condiţii regulamentare”,  se arată în comunicatul bănăţenilor.

Haos în Liga 1. Rapid, prinsă în războiul LPF-FRF. Federaţia va decide dacă giuleştenii vor juca în prima divizie

Altfel, Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a remis ProSport un comunicat în care avertizează că, dacă LPF va reprimi în Liga 1 echipa Rapid, va urma o plângere penală atât împotriva oficialilor care iau această decizie, cât şi împotriva lichidatorului judiciar şi a patronilor.

Nicolae Robu afirmă că Rapid, fiind o societate comercială în faliment, nu mai are voie, prin lege, să facă niciun fel de cheltuială, iar reînscrierea echipei în Liga 1 este calificată drept „ilegalitate crasă, sfidare a justiţiei şi a normelor statului de drept“. Robu adaugă că ACS Timişoara va cere şi despăgubiri în instanţă.