LIGA EUROPA, finală surpriză. FC Sevilla va juca împotriva lui Dnepr

LIGA EUROPA. Formația ucraineană de fotbal Dnepr Dnepropetrovsk s-a calificat surprinzător în finala Europa League, joi seara, graţie victoriei cu scorul de 1-0 (0-0) în fața formației italiene Napoli, la Kiev, în manșa secundă a semifinalelor, după ce în tur scorul fusese egal, 1-1. Cealaltă finalistă este deţinătoarea trofeului, FC Sevilla, care s-a impus cu scorul general de 5-0 în faţa Fiorentinei.

RomaniaTV.net
14 mai 2015, 15:45
LIGA EUROPA, finală surpriză. FC Sevilla va juca împotriva lui Dnepr

LIGA EUROPA. Unicul gol al partidei de pe Stadionul Olimpic din Kiev, dintre Dnepr Dnepropetrovsk şi Napoli, a fost înscris de Selezniov (58), același care a marcat și în tur, pe San Paolo. Alexandru Vlad a fost rezervă la echipa ucraineană.

În finala din 27 mai, de la Varșovia, Dnepr o va înfrunta chiar pe deținătoarea trofeului, Sevilla, care a trecut în cealaltă semifinală de Fiorentina, după 3-0 și 2-0. Andaluzii, victorioși în tur cu 3-0, s-au impus şi pe „Artemio Franchi”, prin golurile marcate de Carlos Bacca (22) și Daniel Carriço (27), în timp ce echipa Viola, la care portarul român Ciprian Tătărușanu a fost rezervă, nu a reuşit nici măcar golul de onoare, pentru că slovenul Josip Ilicic a ratat un penalty în minutul 67.

Fiorentina-Sevilla 0-2 (Bacca – min. 22, Carrico – min. 27) (în tur, 0-3)

Dnepr-Napoli 1-0 (Selezniov – min. 58) (în tur, 1-1)

LIGA EUROPA LIVE VIDEO DIGI SPORT. Cu trei goluri avans în faţa Fiorentinei, după disputa tur, FC Sevilla este mare favorită la calificarea în finala Ligii Europa, de la Varşovia. Mult mai echilibrată se anunţă cealaltă dispută a semifinalelor, dintre Dnepr şi Napoli, fosta trupă a lui Diego Maradona fiind obligată să marcheze cel puţin un gol în disputa de la Kiev, pentru a spera la calificare.

LIGA EUROPA LIVE VIDEO DIGI SPORT. În anul 1989 a jucat Napoli ultima finală, în Cupa UEFA, Maradona şi ai lui câştigând trofeul după finala cu Stuttgart-ul lui Jurgen Klinsmann. Acum, la fel ca şi atunci, un argentinian este vârful de lance al napoletanilor, Gonzalo Higuain, care este şi golgeterul la zi în acest sezon de Liga Europa, cu 7 reuşite. Din cauza situaţiei tensionate din sudul şi estul Ucrainei meciul nu se va juca juca la Dnepropetrovsk, ci la Kiev, fapt care ar putea constitui un avantaj pentru trupa lui Rafa Benitez.