Mama copilului abuzat în baia unei școli din București, mărturii cutremurătoare! Ce spune despre directoarea instituției: „A zis că e vacanță”

Mama copilului care a fost violat în repetate rânduri în baia unei școli din București a făcut declarații șocante cu privire la felul în care directoarea instituției a gestiionat această problemă gravă.

04 mart. 2024, 12:56
Mama copilului abuzat în baia unei școli din București, mărturii cutremurătoare! Ce spune despre directoarea instituției: „A zis că e vacanță”
Mama copilului abuzat în baia unei școli din București, mărturii cutremurătoare! Ce spune despre directoarea instituției: „A zis că e vacanță”

Luni, mama copilului care a fost victima a două acte de viol comise de colegi la o școală din București, a relatat cum a aflat despre aceste agresiuni. Ea a criticat conducerea școlii pentru faptul că nu a notificat Poliția și că, în plus, i s-a reproșat că nu a semnalat imediat violul, ci abia pe 10 iunie, când era deja în vacanță.

Citește și: Protest de amploare în față unei școli din București, după ce un băiețel a fost abuzat chiar în toaleta instituției

„În anul 2022 copilul meu a fost abuzat în toaletă școlii. Noi am aflat prea târziu, într-o joi seară am văzut comportamentului copilului, am sunat-o pe psiholoaga copilului. Am aflat totul prin joacă, ne-a povestit cum băiatul s-a dus după școală, înainte de after school, la toaletă și a intrat peste el un băiețel, i-a zis să tacă din gură. Restul vă închipuiți ce s-a făcut. A doua zi am venit la doamna directoare și i-am zis și dânsa a zis că e data de 10  iunie și că e vacanță și că de ce nu am venit imediat. Noi am aflat după 3 săptămâni după ce s-a întâmplat. M-am dus la Poliție. Doamna directoare nu a sunat poliția. Noi am sunat poliția de acasă. Doamna directoare când am venit în septembrie să cer o hârtie dacă s-a făcut o anchetă, dânsa mi-a zis că nu s-a făcut o anchetă.   Agresorul e clasa a opta. Copilul meu e clasa a doua acum”, a declarat mama copilului agresat.

Băiatul, elev la Școala Nicolae Titulescu din București, a fost abuzat de două ori de colegii săi chiar în baia școlii din centrul Capitalei. Părinții revoltați s-au adunat luni dimineață în curtea școlii, iar directoarea școlii discută cu ei. Inspectoratul Școlar București a primit abia luni dimineață o sesizare oficială din partea școlii.

Primul caz de viol s-a produs în 2022, când s-a deschis și un dosar penal. Potrivit unor surse din poliție, copilul- care atunci avea 8 ani – a fost violat în baia școlii. El a fost dus la INML, iar o plângere a fost depusă la secția 4 de Poliție. Dosarul s-a clasat atunci deoarece elevul acuzat de viol ar fi fost mult prea mic pentru a fi tras la răspundere, el având 11 ani. Alt dosar penal a fost deschis în decembrie 2023, după ce aceeași victimă a fost violată, dar de alt elev, potrivit acelorași surse. 

Citește și: Florin Talpan, încă o lovitură de proporţii în războiul cu Gigi Becali. Ce se întâmplă cu marca „Steaua Bucureşti”