Liga 1: Cristiano Bergodi a demisionat. Papură este noul antrenor al Craiovei

Universitatea Craiova şi Cristiano Bergodi au ajuns la un acord privind încetarea raporturilor contractuale, a anunţat clubul craiovean.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 11:55
Liga 1: Cristiano Bergodi a demisionat. Papură este noul antrenor al Craiovei

„În cursul zilei de ieri, Universitatea Craiova şi Cristiano Bergodi au ajuns la un acord privind încetarea raporturilor contractuale. Îi mulţumim şi îi urăm mult succes în carieră. În perioada imediat următoare, echipa va fi condusă de Corneliu Papură, ajutat de Dragoş Bon, Gheorghe Ciurea, Florinel Luţă, Robert Tufişi, Cornel Blejan şi Daniel Ene”, a menţionat Universitatea Craiova.

Bergodi conducea Craiova din luna mai. Tehnicianul italian a declarat, vineri seară, că va demisiona de la Universitatea Craiova, după eşecul cu Chindia Târgovişte, scor 0-1, din Liga I.

Universitatea Craiova – Academica Clinceni 0-1: Surpriză în Liga 1
 

Oficialii celor de la Universitatea Craiova se pare că au început deja să caute soluții pentru banca tehnică, după ce Cristiano Bergodi a anunțat că pleacă, iar numele lui Rădoi apare pe lista favoriților.

Rămâne de văzut acum ce va decide Rădoi. Cert este că Mirel a spus că își dorește ca după această experiență la națională să preia din nou o echipă de club. Craiova se poate baza pe acest detaliu, astfel că gruparea olteană ar putea fi o variantă, mai ales că selecționerul a lăsat de înțeles în trecut că un astfel de scenariu este plauzibil. Rădoi este oltean get-beget, numai că nu a apucat să joace deloc pentru Universitatea Craiova.

Rădoi a fost luat de Victor Pițurcă la Steaua, actuala FCSB, de la Extensiv Craiova. Acum, diriguitorii grupării din Bănie se pare că vor să dea lovitura, după cum susține Fanatik.

Clasamentul grupei României din Liga Națiunilor

Pe primele două poziții se află Norvegia și Austria, ambele cu 9 puncte. Nordicii au câștigat în această seară contra ultimei clasate Irlanda de Nord, la Oslo, scor 1-0, după autogolul lui Dallas.

În aceste condiții, România nu mai are șanse reale pentru a câștiga grupa din Liga Națiunilor, lupta pentru prima poziție urmând să fie dată între Austria și Norvegia, care vor avea meci direct în ultima rundă.

  • 1. Norvegia – 9 puncte (golaveraj 11-3)
  • 2. Austria – 9 puncte (6-4)
  • 3. România – 4 puncte (4-8)
  • 4. Irlanda de Nord – 1 punct (2-8)

Programul grupei României din Liga Națiunilor

  • 15 noiembrie, ora 21:45: România – Norvegia
  • 15 noiembrie, ora 21:45: Austria – Irlanda de Nord
  • 18 noiembrie, ora 21:45: Irlanda de Nord – România
  • 18 noiembrie, ora 21:45: Austria – Norvegia

Clasarea din Liga Națiunilor va influența și preliminariile Cupei Mondiale 2022. În acele calificări, cele 10 câștigătoare de grupe vor merge la turneul final, în timp ce primele două cel mai bine clasate câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor (în afara celor calificate direct la Mondial sau clasate pe loc de baraj în preliminarii) se vor alătura selecționatelor de pe locul 2 într-un baraj de stabilire a ultimelor 3 locuri de Mondial.

De asemenea, rezultatele din Liga Națiunilor sunt importante și pentru coeficient. În funcție de acesta se va stabili dacă România va fi repartizată în a doua sau a treia urnă valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022.