Universitatea Craiova – Academica Clinceni 0-1: Surpriză în Liga 1

Formaţia Universitatea Craiova a fost învinsă, vineri seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de echipa Academica Clinceni, într-un meci din etapa a opta a Ligii I.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 11:14
Universitatea Craiova – Academica Clinceni 0-1: Surpriză în Liga 1

Universitatea Craiova a fost învinsă acasă de Academica Clinceni, scor 1-0, în Liga I. Singurul gol ar partidei a fost înscris de Bautista Cascini, al cărui șut puternic a trecut pe sub brațele lui Mirko Pigliacelli în minutul 57. Pentru argentinian, reușita de pe „Ion Oblemenco” reprezintă primul gol în Liga 1.

Craiova a forțat egalarea, însă a ratat mai multe ocazii bune. Pe rând, Baiaram, Tudorie, Bălașa și Ofosu au irosit șanse importante, iar trupa lui Cristiano Bergodi ajunge astfel la primul meci din acest sezon pe care nu îl câștigă.

Oltenii își păstrează avansul de 6 puncte în fruntea clasamentului, însă rivalele FCSB și CFR Cluj se pot apropia în această rundă.

CS Universitatea Craiova – Academica Clinceni, echipele de start:

CS Universitatea Craiova: Pigliacelli – Mitran, Bălașa, Acka, Bancu – Nistor, Bic, Cicâldău – Baiaram, Mamut, A. Ivan
Rezerve: L. Popescu, Vătăjelu, Papp, Mateiu, Căpățînă, Ofosu, Bărbuț, V. Constantin, Tudorie
Antrenor: Cristiano Bergodi

Academica Clinceni: Vâlceanu – Pashov, Jutric, Gardoș, Dobrescu – Cebotaru, Cascini – Cordea, P. Petrescu, D. Morar – Rusescu
Rezerve: Ureche, Fl. Achim, Bilali, Chandarov, Boiciuc, M. Șerban, Chunchucov, Andronic, L. Dumitriu
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: „Ion Oblemenco”, Craiova
Arbitru: Marian Barbu / Asistenți: Ovidiu Artene, Daniel Hulubei

 

Chiar dacă nu are un joc extrem de spectaculos, Craiova pare că și-a asumat ”modelul CFR” și pune victoria deasupra prestației din teren. Amenințat cu demiterea după eliminarea prematură din Europa League, Bergodi a știut că Universitatea trebuie să fie all-in pe campionat. Cea mai bună defensivă, la egalitate cu CFR, doar trei goluri primite, și al doilea atac, după FCSB. Așa arată transformarea Craiovei în acest start de sezon.

De cealaltă parte, Academica Clinceni și-a pierdut oamenii de gol din sezonul trecut și suferă în ofensivă. Echipa antrenată de Ilie Poenaru l-a adus pe Rusescu, dar ”Raul de România” mai are de lucrat pentru a reveni la forma din perioada FCSB. Clinceni vine după înfrângerea cu FCSB, scor 0-2, și are doar o victorie în ultimele cinci runde: cu Gaz Metan, 2-0.

Academica Clinceni – FCSB 0-2. În aşteptarea lui Reghecampf. Clasament Liga 1

Fotbaliștii lui Cristiano Bergodi nici nu concep să nu-și păstreze imaculată rubrica de la înfrângeri și să continue marșul solitar din fruntea Ligii 1. Chiar și fără Mihăilă și Koljic, oltenii vor să arate că sunt la fel de puternici.

De partea cealaltă, Academica nu-i va avea în teren pe doi dintre cei mai importanți jucători. Căpitanul Răzvan Patriche a ajuns la patru galbene și este suspendat, în timp ce Cristi Tănase este în continuare accidentat. În schimb, vor juca Gardoș, care va reveni în centrul defensivei pentru acest meci și Raul Rusescu

Universitatea Craiova – Academica Clinceni LIVE VIDEO, istoric

Oltenii au câștigat toate meciurile de până acum din campionat, golaveraj: 13-3 și sunt la 6 puncte față de principalele urmăritoare, FCSB și CFR Cluj.

lfovenii ocupă locul 13, cu 7 puncte. Formația lui Ilie Poenaru se simte bine în deplasare: a remizat în toate cele 3 partide: 2-2 cu Hermannstadt, 0-0 cu Botoșani și 0-0 cu UTA

În sezonul trecut, Craiova s-a chinuit de fiecare dată cu Academica. Oltenii s-au impus greu pe teren propriu, scor 3-2, cu golul victoriei venind în minutul 90+5, iar la Clinceni n-au reușit să desfacă apărarea gazdelor și s-a terminat 0-0.