LIKE-urile de pe Facebook îţi dau de gol personalitatea

Cei de la Universitatea din Cambridge au inventat o unealtă care estimează obiceiurile psihologice, religioase şi orientarea politică, ca de altfel şi inteligenţa sau fericirea, folosind LIKE-urile de pe Facebook. 

RomaniaTV.net
07 sept. 2015, 08:44
LIKE-urile de pe Facebook îţi dau de gol personalitatea

Facebook deţine o mulţime de date despre tine, ce profiluri urmăreşti mai mult, cât timp petreci pe ele şi tot ce ai scris într-un mesaj vreodată. Foloseşte toate aceste date pentru a construi o imagine a ceea ce eşti şi pentru a-ţi personaliza News Feed-ul cu publicitate targetată.

Potrivit Noobz.ro, simplu fapt că ai dat LIKe poate dezvălui destul de multe lucruri despre o persoană. Centrul de Psihometrie de la Universitatea din Cambridge a construit o unealtă care utilizează doar LIKe-urile ta, fără necesitatea altor date, pentru a construi o imagine a personalităţii tale.

Apply Magic Sauce foloseşte LIKE-urile de pe Facebook pentru a estima genul, inteligenţa, satisfacţia cu privire la viaţă, preferinţele sexuale şi politice, ca de altfel şi cele religioase. Mai mult decât atât, acestea ghicesc informaţii şi despre nivelul de educaţie şi statusul relaţiei.

Fă-ţi testul personalităţii cu ajutorul LIKE-urilor de pe Facebook aici!