Lilieci, pisici şi câini, vânduţi din nou în pieţele din China, la trei luni de la izbucnirea primului focar de coronavirus

Lilieci, câini, pisici, precum şi alte animale domestice sau sălbatice, pot fi găsite la vânzare în pieţele din China, unde sunt vândute ca hrană. În tot acest timp, autorităţile de la Beijing sărbătoresc "victoria" asupra coronavirusului.

RomaniaTV.net
29 mart. 2020, 14:50
Lilieci, pisici şi câini, vânduţi din nou în pieţele din China, la trei luni de la izbucnirea primului focar de coronavirus

Câini şi pisici îşi aşteaptă sfârşitul în cuşti ruginite. Animalele sunt sacrificate şi jupuite unele lângă altele pe o podea acoperită cu sânge, murdărie şi alte resturi. Totodată, scorpionii şi liliecii sunt scoşi la vânzare ca medicamente tradiţionale, relatează Daily Mail.

În pieţele în care animalele sălbatice sunt vândute ca hrană a fost reluată activitatea, aşa cum se întâmpla înainte de izbucnirea crizei de coronavirus.

Scenele au fost surprinse sâmbătă într-o piaţă din Guilin, sud-vestul Chinei, de un corespondent al publicaţiei Daily Mail, în timp ce autorităţile din China sărbătoreau „victoria” asupra noului coronavirus prin redeschiderea pieţelor de carne.

„Toată lumea crede că focarul s-a terminat şi că nu mai există motive de îngrijorare. Pentru chinezi, coronavirusul este, acum, doar o problemă pe care o au alte ţări”, conform Daily Mail.

Sunt pieţele de carne, de la care, în urmă cu trei luni, a pornit primul focar de coronavirus, degenerat ulterior în pandemie.

Într-o altă piaţă, în localitatea Dongguan, în sudul Chinei, a fost surprins un vânzător de scorpioni, lilieci şi de alte vietăţi.

De unde a apărut coronavirusul. Piaţa din Wuhan nu este sursa

Autorităţile de la Beijing au întrerupt măsurile de siguranţă şi îi încurajează pe oameni să revină la activităţile normale pentru a stimula economia. Statisticile prezentate de oficialii chinezi arată că nu există noi infecţii de coronavirus.

Mai mult, Guvernul chinez promovează teorii potrivit cărora focarul de coronavirus nu a început în China. 

China susţine că a descoperit primul pacient infectat cu Covid-19. O ciclistă americană ar fi adus virusul la Wuhan

foto: Daily Mail