Limonadă cu căpșuni. Rețeta simplă și delicioasă cu care te vei răcori în cele mai toride zile de vară

În zilele toride de vară, majoritatea românilor caută diverse modalități prin care să se răcorească, iar băuturile non-alcoolice sunt în topul preferințelor. Limonada este una din băuturile ideale ale sezonului, iar noi am pregătit o rețetă simplă și delicioasă care te va da pe spate.

04 aug. 2023, 22:11
Limonadă cu căpșuni. Rețeta simplă și delicioasă cu care te vei răcori în cele mai toride zile de vară
Limonadă cu căpșuni. Rețeta simplă și delicioasă cu care te vei răcori în cele mai toride zile de vară

Rețeta simplă și delicioasă cu care te vei răcori în cele mai toride zile de vară. Însă nu îți vom dezvălui orice fel de rețetă de limonadă, ci una cu căpșuni, un deliciu mai ales în zilele toride.

Citește și Cea mai delicioasă rețetă de ice coffee. Trucul simplu și rapid care te va ajuta să o prepari chiar la tine acasă

Rețeta simplă și delicioasă cu care te vei răcori în cele mai toride zile de vară

Realizarea acestei rețete nu îți va lua foarte mult timp și asta pentru că se prepară ușor și rapid, iar pentru ea ai nevoie de foarte puține ingrediente.

INGREDIENTE: 

  • 300g căpsuni;
  • 200ml suc de lămaie;
  • 150g zahăr;
  • 1,5 litri de apă;
  • frunze de mentă;
  • cuburi de gheată.

Mod de preparare:

Primul pas este să speli căpșunile bine, iar apoi trebuie să le pui într-un blender. Peste căpșuni adaugă sucul de lămâie proaspat stors și zahărul. Mixează compoziția până când zahărul este complet topit.

Pune siropul concentrat de căpșuni obținut în pahare și adaugă apa minerală sau apa rece, după preferințe.

Limonada cu căpșuni se servește rece cu cuburi de gheață și câteva frunze de mentă.

Limonada cu ghimbir, mentă și busuioc.

Ingrediente:

2 lămâi;
2 lime;
miere/îndulcitor natural dup gust;
1 linguriță cu ghimbir măcinat;
2 fire de mentă verde;
2 fire de busuioc;
cuburi de gheață

Mod de preparare: Se spală bine lămâile, după care o lamâie și o lime se feliază. Celelalte lămâi se storc, iar sucul se toarnă în vasul blenderului. Se adaugă apa și mierea. Se mixează circa 30 de secunde. Se toarnă limonada într-o carafă, apoi se adaugă feliile de lămâi, menta, busuiocul și cuburile de gheață. Se consumă imediat.

Limonada cu petale de trandafiri.

Ingrediente:

200 de g de petale de trandafiri;
2 l de apă plată sau minerală;
200 ml de zeamă de lămâie;
200 de g de zahăr.

Mod de preparare limonada cu petale de trandafiri: Se desfac petalele de trandafiri și se trec printr-un jet de apă. Se freacă bine petalele cu zahărul. Se lasă la macerat câteva ore. Petalele vor capătă o culoare mai intensă. Se adaugă apa și zeama de lămâie. Se amestecă pănă la omogenizare. Se strecoară limonada obținută și se dă la frigider pentru aproximativ o oră. Se poate bea cu feliuțe de lămâie și cuburi de gheață.

 

Citește și „Pâine recâștigată”, rețeta care îi amintește Mihaelei Bilic de copilărie: „Era un desert de oameni săraci, dar în sufletul meu a rămas amintirea unui răsfăț”