„Linia directă cu Vladimir Putin”. Mutare neaşteptată în plin război, anunţul oficial d ela Kremklin

Vladimir Putin nu mai are încredere în generalii săi și a început să se implice direct în deciziile tactice.

18 mai 2022, 17:20
„Linia directă cu Vladimir Putin”. Mutare neaşteptată în plin război, anunţul oficial d ela Kremklin

Sesiunea anuală de întrebări şi răspunsuri a preşedintelui rus Vladimir Putin, „Linia directă cu Vladimir Putin”, este planificată să aibă loc în acest an, pregătirile preliminare fiind deja în curs de desfăşurare, a declarat pentru agenţia rusă TASS purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Într-adevăr, Linia directă este menţionată în planurile noastre, dar data nu a fost încă stabilită”, a spus el.   „Datele sunt încă necunoscute, dar pregătirile preliminare sunt în curs de desfăşurare”, a adăugat Peskov.

Purtătorul de cuvânt a precizat că nu va exista nicio legătură între datele „Liniei directe” şi discursul anual al preşedintelui privind starea naţiunii în faţa Parlamentului rus.  Întrebat dacă discursul privind starea naţiunii ar putea fi rostit în a doua jumătate a anului 2022, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a răspuns „Nu au fost stabilite [încă] date”.
Prima „Linie directă cu Vladimir Putin” a avut loc la sfârşitul anului 2001. De atunci, acest eveniment a avut loc anual, cu excepţia anilor 2004 şi 2012.

Turcia, ajutor nesperat pentru Putin. Erdogan a blocat negocierile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei

Peste 400.000 de întrebări au fost trimise pentru prima sesiune de întrebări şi răspunsuri. În anii următori, numărul de solicitări a variat între unu şi 1,5 milioane, ajungând la 2,3 milioane în 2006.
De atunci, cifrele au fost în continuă creştere, ajungând la un record de 3,25 milioane de solicitări în 2015. În ultimii ani, numărul se menţine la aproximativ 2-3 milioane.
Vladimir Putin nu mai are încredere în generalii săi și a început să se implice direct în deciziile tactice. Probabil că nu mai are mare încredere nici în spionii FSB, pentru că a decis să angajeze soldații recruți în această structură.
Presa occidentală a relatat în ultimele zile faptul că Vladimir Putin și-a pierdut încrederea în generalii săi. Astfel a hotărât să se implice direct în toate deciziile legate de război alături de Valeri Gerasimov, comandantul forțelor armate.

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin. O echipă de neurochirugi şi hematologi îl însoţeşte permanent
Și spionii din Serviciul Federal de Securitate au căzut în dizgrație, așa că președintele Rusiei face o nouă mișcare. Soldații recruți (indiferent de studiile pe care le au) se pot angaja în FSB.

„Scopul principal este creșterea personalului din Serviciul Federal de Securitate. Soldații recruți cu studii profesionale secundare pot să încheie contracte cu FSB și astfel să înceapă o carieră militară. Aceștia vor primi o indemnizație pentru serviciile lor”, a declarat vicepreședintele Dumei de Stat, Anatoly.