Linia tramvaiului 41, cea mai importantă din Capitală, BLOCATĂ. O VĂTMĂNIŢĂ se luptă cu zăpada GALERIE FOTO

Zeci de tramvaie de pe linia 41 au fost blocate în jur de ora 12.30 în Capitală. Blocajul s-a produs la capătul de la Piaţa Presei, din cauza zăpezii depuse pe linii ca urmare a ninsorii şi a utilajelor de deszăpezire care aruncă zăpada pe terasament. Singura care a încercat să deblocheze linia a fost o vătmăniţă înarmată cu o lopată.

RomaniaTV.net
25 ian. 2014, 10:46

Zeci de tramvaie s-au blocat la intrarea în staţia Piaţa Presei (capăt de linie), din cauza zăpezii depuse pe linii. Deşi sunt persoane care încearcă să degajeze permanent liniile cu lopeţi, aceştia nu fac faţă ninsorii abundente şi viscolului care readuce zăpada pe terasament.

În plus, utilajele de deszăpezire care curăţă carosabilul în zonă nu ridică lama de pe asfalt la întâlnirea cu liniile de tramvai, zăpada fiind aruncată, astfel, pe şine. O vătmăniţă a fost surprinsă de RomaniaTV.net în timp ce coborâse din tramvai, cu lopata în mână, pentru a degaja linia.

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat restrângerea numărului de judeţe care se află sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, în perioada 25 ianuarie, ora 19:00 – 26 ianuarie, ora 22.00, 14 judeţe se vor afla sub o avertizare cod galben de viscol.

CITEŞTE ŞI DRUMURI ÎNCHISE în urma avertizărilor cod galben şi portocaliu

HARTA INDICELUI DE RĂCIRE a ANM: minus 50 de grade RESIMŢITE în România

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA recomandă participanţilor la trafic să evite zonele afectate de zapadă şi viscol. Dacă totuşi nu se poate evita deplasarea în aceste zone, recomandăm ca participanţii la trafic să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, paturi, saculeţ cu material antiderapant, alimente, apă, etc.). 

VEZI ŞI Viscolul ar putea ÎNCHIDE ŞCOLILE. Oprescu: „Dacă e nevoie îi ţinem pe cei mici acasă”

De asemenea, participanţii la trafic sunt rugaţi să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (www.cnadnr.ro/ Situaţia Drumurilor Naţionale), cât şi de la Dispeceratele DRDP Bucureşti (021-318.66.97), DRDP Craiova (0251-408.700), DRDP Timisoara (0256-246.620).

Viscolul lasă gospodăriile fără CURENT ELECTRIC. SUTE de familii au rămas în beznă

Risc de inundaţii pentru zeci de gospodării. Poduri de gheaţă detonate de pompieri VIDEO

Circulaţia rutieră pe DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila a fost închisă sâmbătă începând cu ora 6.00, din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii extrem de reduse. Tronsonul a fost închis până la Băile, între km 0+00 şi km 30+00, poliţiştii nepermiţând accesul şoferilor pe DN 22 dispre Brăila decât până la limita cu judeţul Buzău, a mai spus sursa citată.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că alte cinci drumuri judeţene din sudul judeţului au fost închise circulaţie rutiere.

„Vântul bate cu putere, de circa 20 de metri pe secundă, dar la primele ore ale dimineţii, în judeţul Buzău nu existau situaţii critice, cu maşini ori oameni blocaţi”, a precizat Sârbescu.

Autostrada A2, Bucureşti-Constanţa, ÎNCHISĂ din cauza unui accident

Un microbuz s-a răsturnat în şant, sâmbătă dimineaţă, pe A2, între localităţile Lehliu şi Drajna. Autorităţile au decis închiderea temporară a tronsonului respectiv şi devierea autoturismelor pe drumul naţional DN 3A.

Accidentul s-a petrecut pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile meteo. Temporar traficul a fost deviat pe drumul naţional DN 3A, între km 0+000 – 43+300 (ieşire A2 Lehliu – DN 3 A Drajna – intrare pe A2).

Accident GRAV pe DN7. O maşină cu trei pasageri a ajuns în râpă din cauza poleiului