Lior Raz, starul din serialul „Fauda”, prins sub bombele Hamas. Actorul încerca să salveze civili în oraşul Sderot

Lior Raz, actorul israelian care joacă rolul lui Doron în serialul de succes "Fauda" ("Haos"), a fost surprins de bombardamentele Hamas în timp ce se afla în orașul Sderot, aflat în apropiere de Fâşia Gaza, unde ajuta la evacuarea civililor din calea atacurilor militanților islamiști.

10 oct. 2023, 16:20
Lior Raz, starul din serialul „Fauda”, prins sub bombele Hamas. Actorul încerca să salveze civili în oraşul Sderot
Lior Raz, starul din serialul "Fauda", prins sub bombele Hamas. Actorul încerca să salveze civili în oraşul Sderot

Lior Raz, starul din serialul „Fauda”, prins sub bombele Hamas. Producător și actor principal al serialul „Fauda”, care are ca temă principală exact lupta serviciilor secrete israeliene cu teroriștii Hamas, Lior Raz a postat pe rețelele sociale un video în care apare alături un prieten, adăpostindu-se în spatele unor ziduri în orașul Sderot, în timp ce rachetele Hamas zboară pe deasupra lor.

Citeşte şi: SUA a început deja să trimită muniţie şi alte echipamente în Israel: „Ne vom asigura că le vom satisface nevoile cât mai bine şi cât mai repede posibil”

„Însoțit de Yohanan Plesner  și Avi Issacharoff, m-am îndreptat spre sud pentru a mă alătura sutelor de voluntari curajoși de la „Camarazi de Arme” care au lucrat neobosit pentru a ajuta populația din sudul Israelului. Am fost trimiși în orașul bombardat Sderot pentru a extrage două familii”, a scris Lior Raz pe X (fostul Twitter).

Citeşte şi: Hamas, gata să negocieze un armistițiu cu Israel. Care sunt condițiile pentru încetarea masacrului

Lior Raz, un fost agent al serviciilor antitero din Israel, bodyguard la Hollywood (pentru cuplul Arnold Schwarzenegger – Maria Shriver, Nastassia Kinski) şi director de creaţie în publicitate, a conceput scenariul „Fauda” inspirat de întâlnirea cu un vechi prieten din tinereţe, Avi Issacharoff, jurnalist reputat specializat în Orientul Mijociu. Ambii şi-au mărturisit dorinţa şi visul de a lucra la un asemenea proiect, care să prezinte oamenii din spatele tragediilor care însângerează zilnic, de atâta timp, pământul sfânt.