LISTĂ DATORNICI 2021. ANAF trimite scrisorile prin Poştă, mii de români riscă amenzi colosale

ANAF a anunțat luni că trimite scrisori către contribuabilii care au restanțe și le prezintă facilitățile fiscale, precum și condițiile de îndeplinit pentru accesarea acestora. În caz contrar, se ajunge la executare silită.

RomaniaTV.net
11 ian. 2021, 20:42
LISTĂ DATORNICI 2021. ANAF trimite scrisorile prin Poştă, mii de români riscă amenzi colosale

LISTĂ DATORNICI 2021. „ANAF desfășoară o amplă campanie de informare a contribuabililor cu privire la măsurile fiscale a căror aplicabilitate a fost prelungită prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 226/2020. În acest sens, ANAF trimite scrisori către contribuabilii care înregistrează obligații fiscale restante, pentru a le fi prezentate facilitățile fiscale, precum și condițiile de îndeplinit pentru accesarea acestora”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Conform acestuia, cea mai accesată facilitate fiscală a fost ăână acum eșalonarea la plată în formă simplificată, contribuabilii depunând peste 31.000 de cereri. Pentru acordarea eșalonării la plată în formă simplificată și a anulării obligațiilor de plată accesorii, cererile pot fi depuse până la data de 31 martie 2021, inclusiv.

LISTĂ DATORNICI 2021. ANAF precizează că înființarea măsurilor de executare silită, inclusiv cea prin poprire bancară, se efectuează după realizarea operațiunilor de distribuire a sumelor încasate și de stingere a obligațiilor fiscale. Astfel, în această perioadă, respectiv de la data încetării măsurilor fiscale (28 decembrie 2020) până în prezent, organele fiscale au efectuat în evidențele fiscale operațiunile anterior menționate.

ANAF are, din 11 ianuarie, acces direct la toate conturile din bănci ale populaţiei şi firmelor, conform reglementărilor anti-terorism

„În ceea ce privește reluarea măsurilor de executare silită prin poprire bancară, pentru adresele de înființare comunicate de către organele fiscale înainte de intrarea în vigoare a prevederilor art. VII alin.(3) teza a doua din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare, cu modificările ulterioare, precizăm că acestea au fost continuate de către instituțiile de credit, prin efectul legii, nefiind necesară transmiterea unor adrese din partea organelor fiscale”, se mai arată în comunicat.

ANAF anunță că obligațiile fiscale declarate în perioada martie – noiembrie 2020 s-au încasat în procent de 91,1%.

Declaraţia unică 2021. Schimbările anunţate de ANAF. Cum arată noul formular


loading...