LISTĂ DATORNICI 2022. ANAF a făcut publică „lista ruşinii”. Verifică online!

Agenţia Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat lista cu datornicii care nu şi-au plătit obligaţiile fiscale în T2 2022.

29 iul. 2022, 23:44
LISTĂ DATORNICI 2022. ANAF a făcut publică „lista ruşinii”. Verifică online!

LISTĂ DATORNICI 2022. În „lista ruşinii” sunt incluse firmele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în T2 2020. „Lista ruşinii” este reglementată de Ordinul nr. 509/2019 pentru modificarea şi completarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 558/2016. Ca de obicei, companiile deținute de stat continuă să fie și cele mai îndatorate firme:

Lista poate fi consultată aici

Obligaţiile fiscale pentru T2 2022 sunt aferente perioadei aprilie – iunie 2022.

Obligaţiile fiscale restante ale contribuabililor persoane juridice care fac obiectul publicării sunt cele notificate, existente la sfârşitul trimestrului de raportare şi neachitate până la data publicării. Nu fac obiectul publicării obligaţiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane:

a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;

b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;

c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;
Pensii 2022. ANAF taie tot, păţania unei pensionare din Argeş care s-a trezit cu contul gol: „M-aţi nenorocit!
ANAF va efectua modificări „în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste”.

Lista din acest an nu va cuprinde persoanele fizice, doar pe cele juridice, conform unor modificări legislative recente.

Mesaje false în numele ANAF. Nu deschideţi linkurile din aceste emailuri şi nu trimiteţi bani în conturile indicate!

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) atrage atenţia asupra existenţei unor mesaje false, transmise via e-mail în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt anunţaţi că au de plătit ”impozite către sistemul bugetar din România”. Cei care primesc asemenea mesaje sunt sfătuiţi să nu le deschidă şi să nu transmită bani către conturile menţionate în acestea.