LISTA „de cumpărături” a lui DIACONESCU. Vezi ce vrea să mai achiziţioneze

Dan Diaconescu intenţionează să-şi construiască un adevărat imperiu economic din active pe care vrea să le cumpere de la stat, Oltchim fiind doar prima dintr-o serie mai lungă de la achiziţii.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 16:18
LISTA „de cumpărături” a lui DIACONESCU. Vezi ce vrea să mai achiziţioneze

Ceea ce facem la Oltchim, vom repeta la Tarom, CFR şi ceea ce a mai rămas, Nuclearelectrica sau Transgaz. Ciocoii nu mai au nicio şansă  şi acum a venit rândul poporului să vină la putere”, a spus Diaconescu.

Acesta şi asociaţii său au făcut şi un calcul cam cât i-ar costa aceste achiziţii. „Avem aşa: CFR Călători, CFR Marfă, Transgaz, Poşta Română, Nuclearelectrica şi alte câteva obiective de acest gen. Toate însumate, mi-au spus colegii mei, ofertele noastre ar ajunge pentru fiecare dintre ele la 250 de milioane de euro, bani pe care i-am pus deoparte”, a clamat Diaconescu.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8062% din acţiunile combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, a anunţat preşedintele OPSPI, Remus Vulpescu. Diaconescu a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. Luni Dan Diaconescu va semna actele de preluare a acţiunilor combinatului Oltchim.

„Ofertantul Diaconescu Cristian Dan este declarat adjudecatar al acţiunilor deţinute de Ministerul Economiei, prin OPSPI, la Oltchim. Ne bazăm pe veridicitatea ofertei dumneavoastră. Să fie într-un ceas bun”, a afirmat şeful OPSPI, Remus Vulpescu.

„Am oferit 45 milioane euro fără nicio condiţie şi vrem să convingem autorităţile ca aceşti bani să meargă, desigur sub formă de împrumut, către fondul de salarii şi pentru capitalul de lucru”, a spus Dan Diaconescu, după anunţarea câştigătorului licitaţiei pentru preluarea a 54,8062% din acţiunile combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Diaconescu a adăugat că sâmbătă va prezenta detalii din ofertă într-o conferinţă de presă.

„Îi rog pe ciocoi să mă scuze că am câştigat. Domnul Zaremba m-a felicitat, dar a declarat că toate deciziile strategice din combinat vor fi luate doar cu acordul domniei sale. (…) Guvernul s-ar putea să nu fie de acord cu condiţia noastră ca banii să plece la salariaţi. Vom aştepta legile din 9 decembrie când vom tranşa şi această propunere. Faptul că noi îi ajutăm cred că şi ei ar trebui să ne ajute pe noi şi chiar dacă vom câştiga alegerile din 9 decembrie să vină alături noi la guvernare”, a spus Dan Diaconescu.

Oferta lui Dan Diaconescu pentru acţiunile Ministerului Economiei la Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) este de 203,14 milioane lei (45 milioane euro). Oferta se referă doar la pachetul de acţiuni al Ministerului Economiei, de 54,8%, nu şi la creanţele Electrica şi AVAS.