LISTA noilor deputaţi şi senatori aleşi în 6 decembrie. Eugen Teodorovici nu prinde un loc de senator

Noul Parlement va avea 312 de deputaţi şi 136 de senatori. Un nume greu din rândul social-democraţilor nu a prins loc în noul Legislativ. Este vorba despre fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a candidat pentru un loc de senator în Tulcea.

09 dec. 2020, 15:39
LISTA noilor deputaţi şi senatori aleşi în 6 decembrie. Eugen Teodorovici nu prinde un loc de senator

Cinci partide îşi vor trimite reprezentanţi în noul Legislativ, ales în 6 decembrie. Este vorba despre PSD, PNL, Alianţa USR PLUS, UDMR şi AUR. Din Parlament vor mai face parte şi reprezentaţi ai minorităţilor. Ştiripesurse.ro a publicat listele cu noii deputaţi şi senatori aleşi la 6 decembrie:

LISTA cu deputații 

LISTA cu senatorii 

Citeşte şi: Listele AUR: Cum arată TOATĂ familia tradiţională în noul Parlament

Marea surpriză a acestor alegeri o reprezintă Alianţa pentru Unirea Românialor (AUR).

PMP, partidul lui Traian Băsescu, şi Pro România, partid înfiinţat de fostul premier Victor Ponta, nu au reuşit să treacă pragul electoral.

Noii deputaţi şi senatori vor fi convocaţi pe 21 decembrie în prima sesiune. Conform regulamentului, în fiecare din cele două camere ale Parlamentului se va forma câte o comisie de validare a mandatelor noilor deputaţi şi senatori și abia apoi cei validați vor fi confirmați și vor depune jurământul.

Citeşte şi: Orban vrea să demisioneze de la şefia PNL. Lista scurtă de premieri cu care liberalii au mers la Iohannis

 

Eugen Teodorovici nu prinde post de senator

Cei mai mari perdanţi de la alegerile parlamentare sunt Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu. Cum Pro România nu a atins pragul electoral de 5% din sufragii, nici Ponta şi nici Tăriceanu nu mai prind un post de deputat, respectiv senator.

Nu vor mai intra în Parlament nici foştii parlamentari PMP Eugen Tomac şi Robert Turcescu.

Cu toate că PSD a obţinut cel mai mare scor la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, Eugen Teodorovici nu a mai prins un loc de senator din partea PSD. Fostul ministrul al Finanţelor în Guvernul Dăncilă a candidat pe lista PSD Tulcea pentru Senat.

„Chiar dacă, din algoritmul de calcul stabilit ca urmare a rezultatului PSD Tulcea la alegerile locale, nu avem alocat un post de senator pe o poziție eligibilă, acest lucru mă motivează și mai mult in #LUPTA mea pentru TOȚI aceia pe care am înțeles să-i reprezint cu demnitate și responsabilitate în #Parlamentul și #Guvernul României.
Mulțumesc colegilor mei din Organizația #PSD #Tulcea pentru #ÎNCREDEREA de a-mi acorda astăzi votul pentru desemnare”, scria Eugen Teodorovici.

Judeţul Tulcea va fi reprezentat în Senat de Costel Vicol de la Alianţa USR PLUS şi de Valentin – Rică Cioromelea de la AUR.

Nici Mara Mareș, șefa tineretului liberal, nu a mai prins un loc de deputat. Mara Mareş, fost deputat din partea PNL Braşov şi fiica fostului lider PDL Braşov, a candidat la Camera Deputaților în locul Danielei Nicolescu, pe locul 8 pe lista PNL Bucureşti.

La Teleorman, un fief tradiţional al social-democraţilor, PNL a obţinut mai multe mandate decât PSD. Potrivit ziarulteleormanul.ro, trei dintre cele cinci mandate de deputat care revin județului Teleorman au fost câștigate de PNL, în urma alegerilor de duminică, 6 decembrie. Astfel, din tabăra liberalilor din județ vor merge în Parlament Costel Barbu, cel care a deschis lista pentru Camera Deputaților, Calotă Florică Ică și Maria Stoian. Celelalte două mandate de deputat care revin județului au fost câștigate de PSD. Din partea social-democraţilor au fost aleşi deputaţi Florin Piper-Savu şi Paul Stancu.