Lista posibililor înlocuitori ai lui Eduard Novak în fruntea Ministerului Sportului. Surpriză de proporţii!

UDMR ar putea renunța la conducerea Ministerului Sportului în schimbul primirii mai multor funcții de secretar de stat sau partidul ar putea chiar să fie scos de la guvernare, astfel că postul de ministru va merge la PSD sau PNL.

09 aug. 2022, 11:16
Lista posibililor înlocuitori ai lui Eduard Novak în fruntea Ministerului Sportului. Surpriză de proporţii!
Lista posibililor înlocuitori ai lui Eduard Novak în fruntea Ministerului Sportului

Lista posibililor înlocuitori ai lui Eduard Novak în fruntea Ministerului Sportului. Eduard Novak (46 de ani) este ca și demis, iar premierul Nicolae Ciucă a întocmit lista scurtă cu cei care îi pot lua locul. Cele patru nume din care se va alege noul ministru al sportului sunt Ionuț Stroe (42 de ani), Bogdan Matei (41 de ani), Elisabeta Lipă (57 de ani) și Alexandru Dedu (50 de ani), scrie ProSport.

Eduard Novak va fi dat afară de la Ministerul Sportului. Nicolae Ciucă pregăteşte trei remanieri în Guvern

Bogdan Matei și Ionuț Stroe au mai condus Ministerul Tineretului și Sportului Primul dintre ei, membru PSD, a mai fost ministru al sportului în perioada 20 noiembrie 2018 – 4 noiembrie 2019, iar cel de-al doilea, de la PNL, i-a urmat în funcție, pe care a ocupat-o între 20 noiembrie 2018 și 4 noiembrie 2019. Elisabeta Lipă a ocupat și ea funcția de șef al MTS în trecut, între 2015 și 2017, în guvernul condus de Dacian Cioloș. Marea surpriză ar putea fi Alexandru Dedu, cel care până de curând a fost președintele Federației Române de Handbal, de unde a plecat după ce a pierdut ultimele alegeri!

Ministrul UDMR Eduard Novak, umilit de către Dana Budeanu: „Nu sunteți un exemplu moral, nu aveți cum să stați în picioare în fața acestor campioni!”

Nicolae Ciucă se pregătește să dea afară trei miniștri, câte unul de la fiecare partid din coaliţie, PNL, PSD şi UDMR, care au fost implicați în diferite scandaluri. Singurul nume „scăpat” pe surse este Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului.

Eduard Novak nu a ieşit prea bine la evaluare şi i se impută mai multe scandaluri în care a fost implicat în cele şase luni de mandat. În primul rând, într-o emisiune televizată, ori nu a vrut ori nu a știut, Imnul României. Un al doilea moment care a ofensat opinia publică a fost cel de după Campionatul de Natație de la Budapest, atunci când, la întoarcerea în țară, Robert Glință nici nu a fost măcar menționat de ministrul Sportului, deși era prezent la aeroport. Acest fapt a determinat-o pe mama sportivului să dea un mesaj extrem de dur la adresa lui Eduard Novak. Lui Eduard Novak i se mai impută şi faptul că, de curând, a semnat un ordin controversat prin care obligă echipele și sporturile de echipă ca 40% dintre sportivi să fie jucători români.