Eduard Novak va fi dat afară de la Ministerul Sportului. Nicolae Ciucă pregăteşte trei remanieri în Guvern

Nicolae Ciucă se pregătește să dea afară trei miniștri, câte unul de la fiecare partid din coaliţie, PNL, PSD şi UDMR, care au fost implicați în diferite scandaluri. Singurul nume "scăpat" pe surse este Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului.

08 aug. 2022, 09:48
Eduard Novak va fi dat afară de la Ministerul Sportului. Nicolae Ciucă pregăteşte trei remanieri în Guvern
Eduard Novak va fi dat afară de la Ministerul Sportului

Eduard Novak va fi dat afară de la Ministerul Sportului. Surse din coaliţia de guvernare susţin că PNL ar fi dorit ca UDMR să-l sacrifice pe Cseke Attila, de la Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dar până la urmă s-a ajuns la numele lui Eduard Novak. Aceasta este doar unul dintre cei trei miniştri pe care premierul a decis să-i schimbe în urma evaluării făcute. Pe lista celor care pleacă mai sunt unul de la PSD şi un ministru de la PNL, anunţă Antena 3.

Ministrul Sportului Eduard Novak, o nouă iniţiativă halucinantă: din sezonul 2022-2023, cel puţin 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români

Eduard Novak nu a ieşit prea bine la evaluare şi i se impută mai multe scandaluri în care a fost implicat în cele şase luni de mandat. În primul rând, într-o emisiune televizată, ori nu a vrut ori nu a știut, Imnul României. Un al doilea moment care a ofensat opinia publică a fost cel de după Campionatul de Natație de la Budapest, atunci când, la întoarcerea în țară, Robert Glință nici nu a fost măcar menționat de ministrul Sportului, deși era prezent la aeroport. Acest fapt a determinat-o pe mama sportivului să dea un mesaj extrem de dur la adresa lui Eduard Novak. Lui Eduard Novak i se mai impută şi faptul că, de curând, a semnat un ordin controversat prin care obligă echipele și sporturile de echipă ca 40% dintre sportivi să fie jucători români.

Ministrul UDMR Eduard Novak, umilit de către Dana Budeanu: „Nu sunteți un exemplu moral, nu aveți cum să stați în picioare în fața acestor campioni!”

În alt moment controversat a fost revenirea sportivilor de la Olimpiada de la Tokyo, când Eduard Novak, ministrul Sportului în Guvernul Cîţu, a fost ignorat de Ana Maria Popescu (Brânză) din cauza unor declaraţii jignitoare la adresa acesteia!