Lista localităţilor în care incidenţa Covid-19 a trecut de 6 la mie. 128 de şcoli se închid, 17.000 fac cursuri în online săptămâna viitoare

Ministerul Educaţiei a publicat lista ratelor de incidență Covid-19 pe localități, comunicată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI). În funcţie de aceste date se stabileşte scenariul de funcţionare al fiecărei şcoli pentru săptămâna viitoare.

24 sept. 2021, 12:28
Lista localităţilor în care incidenţa Covid-19 a trecut de 6 la mie. 128 de şcoli se închid, 17.000 fac cursuri în online săptămâna viitoare

Toţi elevii şcolilor din 54 de localităţi din România vor face cursuri online începând de luni, după ce rata de incidenţă COVID-19 a trecut de pragul de 6 cazuri COVID-19 la mia de locuitori.

Între ele sunt şi mai multe unităţi de învăţământ din Dobroieşti, Afumaţi, Bragadiru, Chiajna, toate din judeţul Ilfov după ce rata de incidenţă aici a trecut de 6 cazuri la mie.

Cele mai mari incidenţe sunt înregistrate în două localităţi din Cluj, Cătina – 12,08 cazuri la mie şi Ploscoş – 9,66. Urmează Şeica Mică din judeţul Sibiu – 9,48, Pojejena (jud. Caraş-Severin) – 9,47, Bârsana (jud. Maramureş) – 9,1 şi Bara (jud. Timiş) – 9,06.

7 localităţi au rata de infectare cu noul coronavirus mai mare de 8 la mie, iar 13 mai mare sau egală cu 7.

În alte 28 de localităţii, rata de infectare a trecut de 6 cazuri COVID la mia de locuitori.

„În urma datelor primite avem un număr de 54 de localităţi cu rata de incidenţă peste 6. Din analizele noastre asta înseamnă 128 de unităţi de învăţământ şi 17.106 elevi care vor învăţa în sistem online pe întreaga durată a săptămânii viitoare, cu excepţia situaţiei în care într-una dintre localităţi se insitutie starea de carantină.

Celor 17.000 de copii li se adaugă cei care pe parcursul săptămânii trecute au intrat în sistem online ca urmare a cazurilor confirmate”, a precizat Sorin Ion, secretar de stat responsabil cu invatamantul preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei.

Citeşte şi: FORMULARUL-TIP pentru informaţii legate de vaccinarea elevilor. DESCARCĂ MODEL

rate incidenta pe localitati 24.09.2021

Miercuri, Ministerul Educaţiei a făcut publică situaţia epidemiologică din şcoli la la 10 zile de la începerea anului şcolar 2021-2022.

Citeşte şi: Certificat verde în unităţile de învăţământ. Ministrul Educaţiei: „Nu este o regulă aplicabilă în şcoli”

Situația epidemiologică din mediul școlar este următoarea:

Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 3.362 (peste 1/1.000 în rândul elevilor);

Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 1.192 de persoane (peste 4/1.000 în rândul personalului din învățământ);

Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 2.749;

Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 69.301 (2,36%).

„Având în vedere că perioada de incubație este de maximum 14 zile, precizăm că cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinată de activitățile din ultimele zile ale vacanței de vară, anterior începerii școlii cu prezență fizică, dar și de orice alte activități în care regulile de protecție sanitară nu se respectă la fel de riguros precum în școli”, a transmis ministrul Educaţiei.

Ministerul Educației pune la dispoziția părinților, începând de vineri, chestionarul pentru vaccinarea elevilor minori din instituțiile de învățământ din România.

Prin intermediul chestionarului, părinții îți pot exprima intenția cu privire la vaccinarea copiilor, însă documentul nu este obligatoriu.

„Acesta nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării”, a transmis Ministerul Educației.

Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în
conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației,
va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către
părinți/tutori legali.

În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai
cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului, precizează Ministerul Educaţiei.

„Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic.

Chestionar intentie de vaccinare elevi