Lista supermarketurilor care permit accesul fără certificat verde. Unde îşi pot face cumpărăturile persoanele nevaccinate

Certificatul verde este obligatoriu pentru accesul în hipermarketurile din incinta centrelor comerciale din România. Astfel că, cei care nu deţin un document care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală sunt nevoiţi să-şi facă cumpărăturile din altă parte.

02 nov. 2021, 20:26
Lista supermarketurilor care permit accesul fără certificat verde. Unde îşi pot face cumpărăturile persoanele nevaccinate

Lista supermarketurilor care permit accesul fără certificat verde. Este vorba despre lanţurile de magazine care nu se află în interiorul mall-urilor sau care au intrare separată.

Lista supermarketurilor care permit accesul fără certificat verde

Românii care nu sunt vaccinaţi sau care nu au trecut prin boală îşi pot face cumpărăturile din magazine precum Lidl, Mega Image, Profi, La doi paşi sau Kaufland. De asemenea, accesul acestora este permis şi în magazinele alimentare de cartier.

Alte magazine aflate în interiorul centrelor comerciale, chiar dacă fac parte din rețelele marilor retaileri de mai sus, nu pot primi clienți fără certificat verde. Printre acestea se află magazinele Auchan, Carrefour, sau chiar Kaufland.

Citeşte şi Scandal pe amenzile pentru restricţiile anti-COVID în pandemie. Poliţiştii se revoltă şi susţin că sancţiunile se aplică ilegal

Reamintim că Hotărârea de Guvern care reglementează accesul persoanelor nevaccinate în mall-uri şi instituţii publice, precum şi cazarea pe baza certificatului verde a fost publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, accesul în centrele comerciale este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală. Potrivit Hotărârii de Guvern, este prevăzută exceptarea persoanelor care merg la centrele de vaccinare pentru imunizare, dacă există culoare separate de acces.

La serviciile publice comunitare care funcţionează în mall-uri, se permite şi accesul persoanelor care au test negativ pentru COVID.

De asemenea, masca a devenit obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă, evenimentele private sunt interzise și se reintroduce carantina de noapte la nivel național.

Marţi, 2 noiembrie, autorităţile au raportat cel mai mare număr de decese provocate de coronavirus în România, de la începutul pandemiei. Aproape 600 de persoane au murit în urma infectării cu covid-19. De asemenea, presiunea se menţine ridicată pe spitale, mai ales la ATI unde ajung foarte multe persoane nevaccinate.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 11.073 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 160 sunt pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până marţi, 2 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.666.097 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.636 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.429.157 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi Haosul din sistemul medical, descris de fostul secretar Horaţiu Moldovan: Suntem într-o catastrofă sanitară și umanitară. Pacienții COVID mor pe culoarele spitalului, în UPU sau chiar în ambulanțe