Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Românii care vin din Marea Britanie nu mai intră în carantină

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, joi, că se va putea călători fără intrarea în carantină dinspre Marea Britanie către România, după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.

25 mart. 2021, 21:02
Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Românii care vin din Marea Britanie nu mai intră în carantină

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost adoptată joi. „A fost aprobată lista ţărilor sau zonelor sau teritoriilor care sunt cu risc epidemiologic ridicat (…) iar noutatea aici este că Marea Britanie nu se mai află pe această listă. Deci se va putea călători fără intrarea în carantină dinspre Marea Britanie către România”, a declarat Arafat, la Palatul Victoria.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat joi că în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este peste 4 la mie în ultimele 14 zile – în timpul week-endului vineri, sâmbătă, duminică circulaţia este permisă doar până la ora 20.00. Dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, circulaţia va fi până la ora 20.00 toată săptămâna. Magazinele se vor închide la ora 18:00. ”Să nu vă aşteptaţi că vom avea un poliţist în fiecare magazin şi cineva de la DSP, dar asta nu înseamnă că nu va apărea cineva care să verifice dacă sunt respectate regulile!”, a declarat Arafat.

Noi restricţii în România. Raed Arafat: Circulaţia va fi permisă până la ora 20:00, iar magazinele se vor închide la ora 18:00 DOCUMENT
Lista ţărilor cu risc epidemiologic

Lista State Cu Risc Epidemiologic Ridicat by Dobran Viorel on Scribd

Premierul Cîţu anunţă cele mai dure restricţii şi măsuri economice aprobate de guvern

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat joi, la Guvern, că deși nu s-au decis restricțiile pentru Paștele Ortodox, totuși nu se pune problema ca ortodocșilor să le fie restricționat accesul la Biserică în noaptea de Înviere.

„Nu se pune nicio discutie de a limita. Că o să fie ora 01, ora 03, ora 01 jumate, se va mai discuta. Dar nu se discuta ca lumea nu va putea sa mearga in noaptea de Paste la slujba si la Biserica, asta nu se pune problema”, a spus Raed Arafat.