Liţă Dumitru, probleme GRAVE de sănătate. Diagnostic DUR al MEDICILOR

Liţă Dumitru, fostul mare fotbalist român, are probleme grave de sănătate.

15 dec. 2015, 15:36
Liţă Dumitru, probleme GRAVE de sănătate. Diagnostic DUR al MEDICILOR

Liţă DUmitru a fost diagnosticat cu cancer de prostată.

„Când am aflat că sunt suspect de cancer la prostată, am avut un moment de cădere. Gândurile negre nu mi-au mai dat pace. Mi s-a prescris un tratament, dar eu eram numai cu gândul la ziua în care mi se va da rezultatul biopsiei”, a declarat Liţă DUmitru pentru Libertatea.

Din păcate, rezultatul a ieşit pozitiv, dar fostul fotbalist a prins curaj: „Am aflat că am două zone afectate la prostată: una de doi milimetri, cealaltă, de trei milimetri. M-am consultat cu profesorul Jinga şi am decis să acţionez imediat”.

Liţă Dumitru a plecat în Germania, unde s-a internat într-o clinică privată pentru a fi supus unei operaţii chirurgicale complexe.

„Am vorbit din timp cu un prieten al meu din Germania şi el mi-a rezolvat cu internarea. Voi fi operat cu ajutorul unui robot, numit «Da Vinci». Cu acest robot, reuşita intervenţiei chirurgicale este de 95 la sută”,a precizat Liţă Dumitru.

Liţă Dumitru a debutat în Divizia A la Rapid, echipă la care a jucat între 1968 şi 1972. La Steaua a evoluat între 1972 şi 1980, timp în care, în calitate de căpitan al echipei, a cucerit două titluri şi două Cupe ale României. A trecut şi pe la Universitatea Craiova (1982-1983). A jucat de 57 de ori în tricoul naţionalei, marcând 12 goluri. Cu România, a participat la CM 1970. A fost ales cel mai bun fotbalist român al anului în 1973 şi 1975. Ca antrenor, a pregătit, printre altele, pe Poli Timişoara, Rapid, Progresul, Jiul, România U 19 şi Concordia Chiajna.