„Litoralul pentru toți” va începe mai devreme. Sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță

Programul "Litoralul pentru toți" va începe cu 10 zile mai devreme anul acesta. Tarifele vor fi reduse şi cu 70% faţă de cele din vârf de sezon.

22 aug. 2022, 09:14
„Litoralul pentru toți” va începe mai devreme. Sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță

Dacă în anii precedenți programul „Litoralul pentru toți” debuta de la 1 septembrie, în acest an unele unități de cazare au furat startul și au lansat pachetele speciale începând cu data de 28 august.

Citește și Litoralul pentru toţi 2022: preţurile pornesc de la 35 de lei pe noapte din 28 august

„Litoralul pentru toți” este ocazia perfectă pentru românii cu venituri mai modeste să se bucure de câteva zile la mare.

În prezent o noapte de cazare într-un hotel de 3 stele costă 200 de lei, odată cu debutul programului Litoralul pentru toți, aceasta va costa 80 de lei, mai puțin cu 60%.

Până în acest moment, aproximativ 50 de hoteluri sunt înscrise în programul  ”Litoralul pentru toţi”, însă până pe data de 28 august vor fi înscrise peste 100 de unităţi, spun reprezentanţii Federației Patronatelor din Turismul Românesc. Aceştia vor pune la dispoziţie turiştilor peste 10 mii de locuri de cazare.

„Dacă în timpul sezonului o cameră la un hotel de 4 stele costă în medie 400-450 lei pe noapte pentru două persoane, aceeași cameră de hotel la programul o să ajungă în jur de 150 lei. Sunt peste 10.000 de locuri de cazare scoase la bătaie deja, peste 30 – 40 hoteluri în acest moment și oferta de cazare e în creștere”, a declarat Corina Martin, secretar general Federația Patronatelor din Industria Ospitalității.

Fiecare unitate de cazare hotărăște prețurile pe care le va practica în extrasezon în funcție de condițiile oferite. Ca de obicei, prețuri mai mici vor fi în sudul litoralului. Programul”Litoralul pentru toți” le dă turiștilor posibilitatea să achite sejururile și cu vouchere de vacanță.

„Ne încurcă puțin începerea școlii, începe pe 5 septembrie și un copil trebuie pregătit înainte cu 5 – 10 zile. Mai târziu, după 1 septembrie – 5 septembrie veți vedea o reducere de tarife care poate fi și de 60-70%”, a spus Nicolae Bucovală, vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Până în prezent, hotelierii se declară mulțumiți de sezonul estival, chiar dacă mulți români au ales să plece și în destinații externe odată cu ridicarea restricțiilor de pandemie.

„La Eforie Nord și până în sudul litoralului se vede o creștere substanțială, undeva la 30%”, a declarat Nicolae Bucovală.

Citește și Prețurile scad cu 75% pe litoralul românesc. Cazare cu 35 de lei pe noapte la final de sezon