Litoralul românesc concurează cu luxul din Dubai! Minivacanța de 1 Mai, cu prețuri exorbitante. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare

Minivacanța de 1 Mai, un fel de Dubai! Pentru a face față numărului mare de turiști care sunt așteptați la mare pentru minivacanța de 1 Mai și de Paști, proprietarii de cazări se pregătesc în adevăratul sens al cuvântului.

18 apr. 2024, 14:35
Litoralul românesc concurează cu luxul din Dubai! Minivacanța de 1 Mai, cu prețuri exorbitante. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare

Pentru a face față numărului crescut de turiști care se așteaptă să vină la mare pentru minivacanța de 1 Mai și de Paști, hotelierii și proprietarii de cazări de pe litoralul românesc cum se cuvine.

Citește și Alina Sorescu și Alexandru Ciucu s-au decis. Designerul a dat vestea înainte de Paște: „Asta e cel mai important”

Dacă prețurile la alimente și utilități s-au scumpit considerabil, ei bine, turiștii trebuie să își pregătească buzunarele cu bani mai mulți decât în anii trecuți, pentru următoarea perioadă.

Când vine vorba de stațiunile de pe litoralul românesc, prețurile pe cazare încep de la 250 de lei pe noapte.

Chiar și așa, nu toate hotelurile sunt deschise, astfel că în unele unități de cazare prețurile pentru o noapte pot fi mai ridicate decât în alte țări!

Spre exemplu, pentru sejurul de 1 Mai, o noapte la un hotel de patru stele din partea nordică a stațiunii Mamaia poate ajunge la suma de 1550 de lei, în timp ce în Dubai, pentru aceeași categorie de hotel, costul pentru o noapte este de aproximativ 1100 de lei.

În minivacanța de 1 Mai, un alt hotel de patru stele pune la dispoziție camere de închiriat la prețul de 923 de lei pe noapte.

În cazul hotelurilor de două stele, prețurile scad semnificativ, cu posibilitatea închirierii unei camere cu 212 lei pe noapte.

Un exemplu bun este Neptun, prețul pentru cazare la un hotel de trei stele în minivacanța de 1 Mai este de 169 de lei, în timp ce la Costinești, pentru un hotel de două stele, tariful urcă la 319 lei.

În Vama Veche, prețurile pentru cazare la hotelurile de trei și respectiv două stele variază între 380 și 389 de lei.

O porție de hamsie a ajuns să coste 35 de lei

Astfel că, pe lângă costul cazării în minivacanța de 1 Mai, românii care aleg să își petreacă pe litoralul românesc ar trebui să țină cont de creșterea semnificativă a prețului produselor, conform Adevărul.ro.

De exemplu, o porție de hamsie, care în anii anteriori putea fi achiziționată chiar și cu zece lei, acum nu este disponibilă la mai puțin de 35 de lei în unele localuri.

Citește și Cum eviți aglomerația din supermarketuri înainte de Paște. În ce interval orar e potrivit să mergi la cumpărături

Peștele a devenit astfel un produs considerat de lux, iar prețurile pentru icre au crescut și ele semnificativ, ajungând la 40 de lei pentru 100 de grame.