Manchester City a câştigat Liga Campionilor după 1-0 în finală cu Inter Milano

Manchester City a cucerit în premieră tofeul Champions League după ce a învins-o pe Inter Milano, sâmbătă, în finala disputaă pe Stadionul Olimpic din Istanbul, cu 1-0, gol marcat de Rodri în minutul 68.

10 iun. 2023, 23:59
Manchester City a câştigat Liga Campionilor după 1-0 în finală cu Inter Milano
Manchester City a câştigat Liga Campionilor după 1-0 în finală cu Inter Milano

Manchester City a învins-o pe Inter în finala Champions League, 1-0, și a cucerit în premieră cel mai important trofeu la nivel de fotbal de club! Trupa lui Pep Guardiola a reușit astfel „tripla” campionat-cupă-Champions League în acest sezon.

Ştirea iniţială

LIVE Manchester City – Inter Milano STREAMING ONLINE VIDEO. ​Manchester City (fără trofeu câștigat în istorie) și Inter Milano (are trei trofee în vitrină) se vor duela pentru titlul de „Regină a Europei„. Meciul de pe Ataturk Olympic Stadium din Istanbul (76.000 de locuri ) va începe la ora 22:00 și va fi transmis în direct pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.

FINAL: Manchester City – Inter Milano 1-0!

90+5′ – Ederson o salvează pe City la un corner

88′ – Ederson respinge incredibil la capul lui Lukaku

70′ – Dimarco reia cu capul în bara transversală

68′ – GOL! Rodri marchează cu un şut plasat de la 20 de metri! Manchester City – Inter Milano 1-0!

58′ – eroare uriașă comisă de Akanji, iar Lautaro este blocat de Ederson

45′ – Akanji șutează peste poartă

35′ – De Bruyne iese accidentat și este înlocuit cu Foden

27′ – Haaland rămâne singur cu Onana şi targe în portar

19′ – Brozovic trage peste poarta de la 25 de metri

6′ – Bernardo trimite pe lângă poartă

3′ – Haaland șutează peste poartă, dar era în offside

1′ – start de partida. A început finala Ligii Campionilor

Manchester City – Inter Milano, echipe de start:

Manchester City: Ederson – Akanji, R. Dias, Ake – Stones, Rodri – B. Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish – Haaland.

Rezerve: Ortega, Carson – Walker, K. Phillips, Laporte, J. Alvarez, S. Gomez, Mahrez, Perrone, Foden, Palmer, Lewis.

Antrenor: Pep Guardiola

Inter Milano: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Brozovic, Dimarco – L. Martinez, Dzeko.

Rezerve: Handanovic, Cordaz – Gagliardini, De Vrij, Gosens, Correa, Bellanova, Asllani, Mkhitaryan, D’Ambrosio, Skriniar, Lukaku.

Antrenor: Simone Inzaghi

Marele vis al lui Manchester City

Manchester City, care a cucerit Cupa Cupelor în 1970, a devenit un club european de top recent, după preluarea sa de un grup din Emiratele Arabe Unite (2008). ”Cetăţenii” au dominat fotbalul din Albion în ultimii ani, cu cinci titluri câştigate în ultimii şase ani, iar trofeul Champions League ar fi încununarea acestor eforturi, financiare şi sportive, atât pentru club, cât şi pentru managerul Pep Guardiola, care nu a mai câştigat cea mai importantă competiţie intercluburi din 2011, eşuând cu Bayern Munchen şi cu Manchester City după performanţele realizate cu FC Barcelona. Manchester City a mai jucat o finală, în 2021, în plină pandemie, fiind învinsă de Chelsea cu 1-0 la Porto.

Citeşte şi: După Banca Transilvania, un alt sponsor important rupe contractul cu Simona Halep. Câţi bani pierde fostul nr. 1 WTA

„Este absolut un vis câștigarea finalei. Pentru a realiza lucruri mari trebuie să ai obsesie, dorință. Obsesia este pozitivă. Vom încerca să ne realizăm visul. Este un meci special. Nu pot controla cine este favorit, trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut. Am urmărit meciurile lui Inter cât am putut de mult. Ce s-a întâmplat înainte nu contează. Inter are o istorie mai bogată. Nu contează cine este favorit, contează ce se va întâmpla. Este o zi de sărbătoare pentru fanii lui Inter, pentru fanii lui City. Trebuie să fim fericiți că suntem aici. Ceea ce s-a întâmplat în trecut nu contează. Trebuie să ne bucurăm de joc”, a declarat Pep Guardiola.

Inter Milano are trei trofee câştigate

Inter Milano a cucerit trofeul în 1964, 1965 şi 2010, când echipa era antrenată de Jose Mourinho, iar fundaşul român Cristian Chivu era om de bază. Nerazzurri au mai jucat două finale, în 1967 şi 1972.

Citeşte şi: Laurenţiu Reghecampf şi Anamaria Prodan, din nou împreună! Ce lovitură pun la cale cei doi după marea împăcare

„Este ocazia noastră pentru a scrie o pagină de istorie. Știm cât de dificil va fi. Împreună este cuvântul încheie. Împreună vom încerca să scriem istoria. Știm ce poate Manchester City, știm ce fel de jucător e Haaland. Îl vom trata într-un mod deosebit, avem deja strategia pusă la punct”, a spus Simone Inzaghi.

Manchester City – Inter, echipe probabile

Manchester City: Ederson – Akanji, Dias, Ake – Stones, Rodri – B. Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish – Haaland. Antrenor: Pep Guardiola.

Inter Milano: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglou, Dimarco – L. Martinez, Dzeko. Antrenor: Simone Inzaghi.

Istvan Kovac, rezervă la Istanbul

Finala de la Istanbul va fi arbitrată de o brigadă din Polonia, cu Szymon Marciniak la centru şi cu Paweł Sokolnicki şi Tomasz Listkiewicz, arbitri asistenţi. Al patrulea oficial a fost desemnat românul Istvan Kovacs. Arbitru video a fost desemnat polonezul Tomasz Kwiatkowski, iar arbitri asistenţi video vor fi polonezul Bartosz Frankowski şi germanul Marco Fritz.

Manchester City – Inter Milano, parcursul celor două finaliste

MANCHESTER CITY

Grupa G – locul 1

Sevilla – Manchester City 0-4
Manchester City – Borussia Dortmund 2-1
Manchester City – FC Copenhaga 5-0
FC Copenhaga – Manchester City 0-0
Borussia Dortmund – Manchester City 0-0
Manchester City – Sevilla 3-1

Optimi de finală

RB Leipzig – Manchester City 1-1
Manchester City – RB Leipzig 7-0

Sferturi de finală

Manchester City – Bayern Munchen 3-0
Bayern Munchen – Manchester City 1-1

Semifinale

Real Madrid – Manchester City 1-1
Manchester City – Real Madrid 4-0

INTER MILANO

Grupa C – locul 2

Inter – Bayern Munchen 0-2
Viktoria Plzen – Inter 0-2
Inter – FC Barcelona 1-0
FC Barcelona – Inter 3-3
Inter – Viktoria Plzen 4-0
Bayern Munchen – Inter 2-0

Optimi de finală

Inter – FC Porto 1-0
FC Porto – Inter 0-0

Sferturi de finală

Benfica – Inter 0-2
Inter – Benfica 3-3

Semifinale

AC Milan – Inter 0-2
Inter – AC Milan 1-0

Primă colosdală pentru „cetăţeni”

Șeicul-proprietar al clubului, Mansour bin Zayed Al Nahyan, a pregătit o sumă uriașă pentru a-i determina pe jucători să devină cei mai mari din lume: peste două milioane de lire sterline de căciulă, probabil cea mai mare primă din istorie. Potrivit cotidianului „The Times“, fiecare dintre jucătorii-cheie ai „cetățenilor” va primi peste două milioane de lire sterline în bonusuri: jucătorii de top vor încasa câte un milion de lire sterline pentru Liga Campionilor, câte 750.000 de lire pentru titlul din Premier League și câte 300.000 de lire pentru Cupa Angliei.

Pep Guardiola conduce Manchester City şi este unul dintre cei mai decoraţi antrenori din fotbalul mondial. Tehnicianul de 52 de ani a câştigat această competiţie de două ori cu Barcelona, dar vrea să pună capăt celor 12 ani de aşteptare pentru un al treilea triumf. A cucerit câte trei titluri de campion la cârma clubului catalan şi a lui Bayern şi a ajuns la patru medalii de campion în Premier League cu City.

De cealaltă parte, Simone Inzaghi ar putea deveni primul antrenor italian care o conduce pe Inter spre gloria europeană. Precedentele triumfuri ale nerazzurrilor în această competiţie au fost obţinute sub conducerea argentinianului Helenio Herrera (1964 şi 1965) şi a portughezului José Mourinho (2010).