LIVE RomaniaTV
 
 

Dr. Alexandru Rafila, despre scandalul termoscanerelor: "A fost o greşeală de la început utilizarea acestui termen de termoscanare"

Publicat: Miercuri, 27 Mai 2020 18:48 // Actualizat: Miercuri, 27 Mai 2020 19:17 // Sursa: romaniatv.net

Medicul Alexandru Rafila a declarat, miercuri, la România TV că oamenii au privit cu reticenţă folosirea termoscanerelor pe motiv că a fost o "greşeală" de la început utilizarea termenului de termoscanare. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a explicat că termoscanerul este doar un termometru digital, iar "măsurarea temperaturii nu pune în pericol sănătatea şi intimitatea".

Dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a vorbit la România TV despre reticenţa oamenilor privind măsurarea temperaturii la intrarea în magazine sau instituţii a fost generată din cauza lipsei de informare.

"De ce trebuie noi să inventăm diverse cuvinte? Termenul acestea de scanare implică nişte gânduri complexe. Ne scanează de sus şi până joi şi ne fură toate informaţiile. Sunt unii oameni care cred unele lucruri", a spus medicul Alexandru Rafila.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a explicat că termoscanerele sunt de fapt termometre digitale, iar persoanele care iau temperatura oamenilor au fost instruite în acest sens.

"Măsurarea temperaturii nu le pune în pericol sănătatea şi intimitatea", a explicat dr. Rafila, în direct, la România TV.

Dr. Rafila a amintit despre exemplul Suediei, precizând că "suedezii nu au nevoie de o îndrumare coercitivă" pentru a respecta recomandările autorităţilor, însă "noi nu prea respectăm regulile, se datorează o lipsă de încredere în recomandările şi obligaţiile care sunt impuse de autorităţi.

Citește și:  

"Trebuie să fim calmi, deschişi. Nu trebuie să impunem. Trebuie să explicăm şi să informăm. Dacă doar enunţi nişte lucruri şi nu le explici pe înţelesul tututor, trebuie să exersăm acest lucru.

A fost o greşeală de la început utilizarea acestui termen de termoscanare. Termoscanner este un aparat de mari dimensiuni folosit în aeroporturi pentru măsurarea temperaturii", a spus Rafila.

De ce este necesară măsurarea temperaturii

"Măsurarea temperaturii nu este o măsură unică şi cine are 37,3 are infecţie cu noul coronavirus. Nu este adevărat. Unele persoane pot avea temperatură dintr-o multitudine de cauze.

Nu poţi să elimini măsurarea temperaturii. Este una dintre elementele care ajută la diminuarea transmiterii virusului", a explicat dr. Rafila.

Alexandru Rafila anunţă că o parte din RESTRICŢIILE actuale se ridică de la 1 iunie

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Alexandru Rafila Dr. Alexandru Rafila restricţii temperatură termoscanner
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H