Liviu Dragnea: Iohannis vrea suspendare! Nu vom lua o decizie la nervi, dar nu vom ezita dacă decidem că e bine pentru ţară

Liviu Dragnea a reacţionat dur după ce Klaus Iohannis a respins, marţi, numirea lui Sevil Shhaideh în funcţia de prim-ministru al României.

27 dec. 2016, 14:17
Liviu Dragnea: Iohannis vrea suspendare! Nu vom lua o decizie la nervi, dar nu vom ezita dacă decidem că e bine pentru ţară

Liviu Dragnea a anunţat că PSD şi ALDE vor lua o măsură politică miercuri sau, cel târziu, joi.

„Urmărim şi noi cu stupefacţie, pot spune, anunţul preşedintelui Iohannis. E o decizie în dispreţ total faţă de noi, faţă de cei care au votat, fără niciun fel de explicaţie. A semnat numirea doamnei Secil Shhaideh în funcţia de ministru şi putea să refuze. Nu cred că de anul trecut până azi au aparut motive care să îi dea posibilitatea să refuze propunerea. Voi lua o decizie în interesul României. Nu e vorba de interes personal. Oamenii se simt jigniţi şi cer suspendarea preşedintului. Nu este o decizie foarte uşoară. dacă în urma analizei pe care o vom face foarte rapid, vom ajunge la concluzia că pentru ţară este bine să-l suspendăm pe preşedinte, nu o să am nici o ezitare. ne gândim la înfiinaţrea unei comsii care să analizeze rapid dacă gestul preşedintelui este constituţional sau nu”, a declarat Liviu Dragnea.

Klaus Iohannis a REFUZAT propunerea PSD pentru funcţia de premier: „Nu accept ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru”

Călin Popescu Tăriceanu a comentat şi el anunţul lui Klaus Iohannis.

„Lipsa oricărie motivaţii întăreşte banuiala că preşedintele se angajează cu noi într-o luptă de putere, sfidând votul din 11 decembrie. Preşedintele mi-a spus că vrea să declanşeze un război total. Mi-a spus că nu vrea un prim-ministru de la PSD. Se doreşte declanşarea unei crize politice majore”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

„În opinia mea, preşedintele vrea suspendare, vrea asta pentru că el crede, greşit, că se va reinventa. Nu vreau să luam o decizie la cald, la nervi, trebuie să cumpănim foarte bine. Am vorbit cu mai mulţi colegi despre oferta otravită a preşedintelui Iohannis, să venim cu altă propunere. Cine ne poate garanta că acea propunere va fi acceptată? O altă propunere e foarte posibil să fie târată prin presă şi să fie prezentată ca un agent KGB sau terorist de-a binelea sau coruptul corupţilor”, a mai spus Liviu Dragnea.

„Am vrut să-l sun pe Iohannis, sâmbătă, să-i spun Crăciun fericit!, dar ori m-a şters din memoria telefonului, ori m-a blocat, ori şi-a schimbat telefonul… ce să fac? Să mă duc la el nu puteam, că nu treceam de SPP. Porumbei călători nu trimit”, a mai spus Liviu Dragnea.