Liviu Dragnea: Sunt convins că preşedintele va accepta propunerea de premier. Eu am patru propuneri

Liviu Dragnea a declarat în conferinţa de presă susţinută după ce moţiunea de cenzură a trecut de Parlament că, luni, coaliţia PSD-ALDE va merge la preşedintele Iohannis cu o propunere de premier. 

RomaniaTV.net
21 iun. 2017, 13:09
Liviu Dragnea: Sunt convins că preşedintele va accepta propunerea de premier. Eu am patru propuneri

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a cerut, miercuri, iertare tuturor românilor pentru greşeala pe care a făcut-o de a-l propune pe Sorin Grindeanu premier, în condiţiile în care ar fi trebuit să se consulte mai mult cu colegii din partid. Liderul social-democraţilor a ţinut însă să precizeze că nu are nicio problemă personală cu Grindeanu şi nu îi doreşte răul.

„Există în continuare presiuni pentru ca această coaliţie să nu reuseasca sa-si duca programul de guvernare la capat. Duminica dupa-amiaza va avea loc o intalnire cu grupurile parlamentare, iar luni vom merge cu o propunere la preşedintele Iohannis. Sunt absolut convins ca presedintele va accepta propunerea noastra”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Sunt absolut convins ca presedintele Iohannis va fi interesat in continuare de stabilitatea Romaniei. Toate mesajele publice pe care le-a dat au fost mai mult decat corecte. Sunt absolut convins ca luni va accepta propunerea noastra”.

Citeşte şi: Lista lui Dragnea. Cine este viitorul premier al coaliţiei PSD-ALDE

Preşedintele PSD a dezvăluit că au fost făcute presiuni pentru a nu se vota moţiunea de cenzură. „Oameni din Guvern, fosti oficiali guvernamentali dati afara spuneau despre un Iacov care suna, mergea peste secretarul general al guvernului si care suna si in partid. Pe langa domnul Jianu care isi suna si fostii profesori, suna si acest domn. Sunt colegi care au fost amenintati cu dosare. Colegi de-ai lor ii ameninta cu dosare. Nici nu stiu daca cei care amenintau se bazau pe ceva.

Despre cei care au votat impotriva motiunii. „Nu se intampla nimic, noi nu mai avem treaba cu ei. Din partea colegilor mei domnul Grindeanu nu va avea de suferit. Nu mai e membru PSD, el trebuie sa fie atent la cei cu care s-a aliat. Cu noi nu are nicio problema. Ponta şi Grindeanu nu mai au un viitor în PSD. Fiecare organizatie va discuta fiecare caz in parte. Cand organizatia nu decide, decide CEX.

Profilul viitorului premier

„Sa fie un om corect, responsabil, care sa nu fie aventurier, sa aiba capacitatea de implementare a programului de guvernare, un om cinstit. Nu va fi un premier din afara partidului. Eu am patru variante, si doamne si domni. Avem toate argumentele sa finalizam saptamana viitoare votul pentru noul guvern. Daca luni avem desemnarea de la Cotroceni, in cateva zile intram cu votul in Parlament.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, că programul de guvernare va suferi câteva modificări pentru flexibilizare, în condiţiile în care este vorba despre o serie de întârzieri din cauza Guvernului Grindeanu, social-democraţii fiind astfel nevoiţi să schimbe „câteva maşinuţe”.

„Programul de guvernare va conţine câteva modificări pentru flexibilizare, pentru că este vorba de o serie de întârzieri care au şi generat evenimentul de astăzi, acţiunea de astăzi şi, de asemenea, ultima săptămână. O luăm în calcul, am discutat deja cu colegii de zilele trecute, se lucrează la aceste modificări, le adaptăm”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a susţinut că social-democraţii fac „aceste modificări pentru a ajunge la aceleaşi obiective”, schimbă poate ”câteva maşinuţe”.