Răzvan Cuc şi Daniel Suciu au depus jurământul în faţa lui Iohannis. Viorica Dăncilă a lipsit de la ceremonia de la Cotroceni

Daniel Suciu şi Răzvan Cuc au depus vineri jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. De la ceremonie a lipsit, în premieră, premierul Viorica Dăncilă. Ea este plecată, alături de Liviu Dragnea, la Madrid, la congresul socialiștilor europeni. 

22 feb. 2019, 06:55
Răzvan Cuc şi Daniel Suciu au depus jurământul în faţa lui Iohannis. Viorica Dăncilă a lipsit de la ceremonia de la Cotroceni

Noii miniștri ai Dezvoltării Regionale și Transporturilor, Daniel Suciu, respectiv Răzvan Cuc, au depus vineri dimineață jurământul într-o ceremonie fulger, de doar câteva minute, la Palatul Cotroceni.

De la eveniment au absentat premierul Viorica Dăncilă și președinții celor două Camere ale parlamenului, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu Tăriceanu. La ceremonie au fost prezenţi însă câţiva membri ai Guvernului: Eugen Teodorovici, Viorel Ștefan, Petre Daea, Sorina Pintea, Anton Anton și Constantin Bogdan Matei.

 

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Daniel Suciu în funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării, precum și cel al lui Răzvan Cuc în funcția de ministru al Transporturilor.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 21 februarie a.c., următoarele decrete: Decret pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a domnului Vasile-Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice; Decret pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a domnului Alexandru-Răzvan Cuc, ministrul transporturilor”, informa, joi seara, Administrația Prezidențială.

Propunerile pentru cele două ministere au fost transmise șefului statului, miercuri, de către premierul Viorica Dăncilă.