România se apropie de scenariul 5 în timpul epidemiei de coronavirus. Noi precizări despre RESTRICŢIILE impuse prin ordonanţe militare

România se apropie de înregistrarea a 10.000 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Acest lucru va duce la intrarea ţării noastre în scenariul 5 al crizei provocate de COVID-19. Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că noaptea trecută angajaţii MAI au intervenit la peste 1846 de incidente sesizate prin apelul unic de urgență 112 și au aplicat 3384 de amenzi, dintre care 391 pentru încălcarea prevederilor impuse de starea de urgență.

RomaniaTV.net
19 apr. 2020, 10:13
România se apropie de scenariul 5 în timpul epidemiei de coronavirus. Noi precizări despre RESTRICŢIILE impuse prin ordonanţe militare

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog, a anunțat în prima zi de Paşte că 26.000 de angajați ai MAI, polițiști locali și angajați ai MApN au supravegheat respectarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare în noaptea de Înviere.

Totodată, ministerul de Interne a mulțumit românilor și bisericilor pentru cum a fost sărbătorită noaptea de Înviere.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a mia anunţat că autoritățile au intervenit la peste 1846 de incidente sesizate prin apelul unic de urgență 112 și au aplicat 3384 de amenzi, dintre care 391 pentru încălcarea prevederilor impuse de starea de urgență.

Oamenii legii au întocmit 294 dosare penale, trei dintre acestea fiind pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Ulterior, Monica Dajbou a vorbit şi despre patru evenimente majore cu care s-au confruntat angajaţii MAI în noaptea de Înviere:

– dosar penal pentru utraj, distrugere în cazul Hunedoara. Nouă persoane au fsot conduse la sediul Poliţiei pentru audieri.

– Polițiștii din Galați s-au autosesizat că mai multe persoane nu au respectat prevederile Ordonanței Militare nr. 3. Mai multe persoane erau adunate în jurul unei anvelope care ardea cu flacără deschisă. Polițiștii au identificat 20 de persoane din cele prezente pe străzi pe raza localităţii Munteni, judeţul Galaţi. Fiecare a fost sancţionat cu câte 20.000 lei.

Citeşte şi: Sute de oameni au sfidat măsurile impuse în timpul epidemiei de COVID-19 şi au ieşit în stradă de Înviere

– Polițiștii din Dâmbovița s-au autosesizat în urma unei postări publice. Polițiștii au identificat mai multe persoane care consumau alcool și ascultau muzică pe stradă. Șapte persoane au fost amendate cu aproape 14.000 de lei.

Citeşte şi: Petrecere pe stradă şi la cimitir în noaptea de Înviere, în Dâmboviţa. „Ce coronavirus!” VIDEO

– minor de 5 ani plecat de la domiciliul său din Suceava. Copil a fost găsit în scara unui bloc la o distanţă de aproximativ 2 km de casa lui

 

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 19 aprilie. 328 noi cazuri de COVID-19. Numărul total al infectaţilor a ajuns la 8.746 

Până astăzi, 19 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.746 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.892 au fost declarate vindecate și externate.Totodată, până acum, 434 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 328 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 256 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 17.473 de persoane. Alte 47.003 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 93.611 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 420 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.018 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 442 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 5.410  persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.857.219 lei.