Viorica Dăncilă, programul pentru ALEGERILE PREZIDENŢIALE 2019: Fără legile austerităţii şi imunitate prezidenţială! LIVE

Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă anunţă o nouă conferinţă de presă joi, de la ora 18:00, în care îşi va prezenta viziunea, profilul de preşedinte, angajamentele pe care şi le ia în faţa poporului român şi obiectivele strategice, accesul presei la eveniment fiind liber.

21 nov. 2019, 15:01
Viorica Dăncilă, programul pentru ALEGERILE PREZIDENŢIALE 2019: Fără legile austerităţii şi imunitate prezidenţială! LIVE

UPDATE: Viorica Dăncilă are încredere că duminică va primi votul românilor pentru a fi viitorul președinte al României și nu ia în calcul scenarii cu privire la ce s-ar putea întâmpla în PSD dacă va pierde alegerile prezidențiale.

„Nu va fi nevoie să fiu îndepărtată, (…) voi fi președintele României și colegii vor alege un alt președinte de partid. Am încredere în români și acest lucru înseamnă că nu m-am gândit la celălalt scenariu” a spus Viorica Dăncilă, joi seară.

UPDATE: Viorica Dăncilă, întrebată fiind ce notă şi-ar da pentru activitatea ca premier, pe o scală de la 1 la 5, a răspuns: „Pe o scală de la 1 la 5, îmi dau nota 4, pentru că mereu este loc de mai bine. Nu pot să am aroganţa să spun că am avut o guvernare perfectă. Am avut o guvernare eficientă, de asta am spus 4. Nu pot să spun nota maximă, pentru că eu cred că au fost lucruri care puteau fi făcute mai bine. Am lăsat în urmă lucruri bune pentru oameni, am făcut multe pentru oamenii cu aşteptări din partea României, am crescut nivelul de trai şi cred că asta este apreciat de oameni, lucru pe care l-am văzut în multe locuri din ţară. Am ajutat comunităţile locale indiferent de culoarea politică, pentru că eu cred că am fost un premier al tuturor românilor. Dar mi-ar fi plăcut să spuneţi de această apreciere de la 1 la 10, pentru că ştiu că ştirea care va apărea va fi ‘Viorica Dăncilă îşi dă nota 4’, dar nu o să apară şi scala folosită”, a declarat Viorica Dăncilă. 


UPDATE: Prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă, susține că trei femei din istoria României pe care le admiră sunt regina Maria, Ana Aslan și Ecaterina Teodoroiu.

„În primul rând, regina Maria, Ana Aslan, Ecaterina Teodoroiu sunt foarte multe femei care merită admirația și respectul tutoror, atât al femeilor, cât și al bărbaților.

UPDATE: Viorica Dăncilă a fost acuzată că minte că are vila de la Predeal terminată, deși, de mai multe ori, a precizat că nu a reușit să o finiseze. O jurnalistă a întrebat-o de ce afirmă că nu are casa terminată, deși în spațiul public circulă imagini care ar demonstra contrariul.

Dăncilă a infirmat informațiile și i-a transmis jurnalistei că vineri o va duce la Predeal, pentru a constata că vila nu este terminată. „Nu este adevărat, nu este finalizată. Mâine, cu fiul meu, veți merge la Brașov să vedeți vila.”, a declarat Viorica Dăncilă.


UPDATE: Viorica Dăncilă a fost întrebată, joi seară, dacă este mulţumită de activitatea şefilor SRI, SIE şi SPP şi a răspuns: „Am avut o colaborare instituţională bună, tot ceea ce am solicitat am primit din partea SIE şi SRI. A funcţionat foarte bine această colaborare”.

Întrebată dacă i se pare că se imun schimbări la aceste instituţii, Dăncilă a spus: „Nu m-am gândit să fac o schimbare. În momentul în care voi avea motive temeinice să fac o schimbare, probabil mă voi uita pe acele motive,dar schimbarea o face Parlamentul, nu preşedintele”.

Viorica Dăncilă a fost întrebată şi dacă ar susţine schimbarea legii pentru limitarea mandatului şefilor serviciilor secrete şi a spus: „Nu eu, Parlamentul României hotărăşte acest lucru”.

În plus, Dăncilă susţine că nu se teme că ar putea fi şantajată de serviciile secrete dacă renunţă la imunitate: „Un om cinstit nu se teme. Nu mi-e teamă nici să merg la DNA pentru că nu am motive să-mi provoace teamă. Spre deosebire de Klaus Iohannis care a promis acum cinci ani că va renunţa la imunitate, eu o voi face”.

Întrebată dacă nu crede în existenţa statului paralel: „Ce legătură are cu imunitatea? Am văzut că au fost abuzuri, ca preşedinte voi lua atitudine când vor exista auzuri împotriva cetăţenilor români”.


UPDATE: Fostul premier a fost întrebat dacă se așteaptă să vină partidele politice la Cotroceni, pentru consultări, dacă va ajunge președintele României, așa cum cere, în condițiile în care ea a refuzat să facă același lucru. De aici, au pornit mai multe schimburi de replici cu jurnalista.

„Eu am înțeles că la Palatul Cotroceni să fie un dialog, nu să te cheme un dictator să dea ordine. El m-a chemat să îmi dea ordine (n.r. legat de nominalizarea unui comisar european). Am discutat cu președintele României pentru primele două propuneri trimise la Bruxelles. Președintele a știut. Este dictator! Vrea toată puterea în statul român. Vrea să fie premierul României, vorbește în numele Guvernului, vrea puterea în Parlament. Este un „, a declarat Viorica Dăncilă.

UPDATE: Președintele PSD, Viorica Dăncilă, l-a atacat direct, joi, într-o conferință de presă, pe Klaus Iohannis, în ceea ce privește pădurile din România. Dacă a plantat un stejar, cred că ar trebui să planteze mult mai mult pentru a acoperi ce a tăiat prietenul din Austria”, a declarat Viorica Dăncilă.

UPDATE: „Toți cei care au candidat împotriva lui Iohannis au avut dosare penale. Pe 15 noiembrie a fost depusă o plângere pe numele meu. DNA a spus că nu mă invită mâine la audieri, dar de invitat mă va invita. Poate că mulți din echipa lui Iohannis care fac o campanie cu cătușe ar fi vrut să ma vadă la DNA, poate chiar duminică să nu se mai voteze. Dacă președintele a plantat un stejar, cred că ar trebuie să planteze mult mai mulți pentru că mulți au fost tăiați de prietenul președintelui, știți voi care”.

UPDATE: Prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă, susține că, inițial, a crezut că în 10 August 2018 a fost o încercare de lovitură de stat. Acum, Dăncilă a declarat că a realizat faptul că nu a fost o lovitură de stat. „Eu cred că nu trebuie să venim noi cu scenarii sau cu alte interpretări. Cei care se fac vinovați să răspundă în fața legii, să nu facem noi justiție. Cred că entitățile care sunt menționate în acest raport trebuie să lămurească aceste lucruri. Am spus atunci că semăna cu o lovitură de stat pentru că s-a încercat intrarea în Palatul Victoria. Între timp mi-am dat seama că nu a fost o lovitură de stat.”, a spus Viorica Dăncilă.

UPDATE: Nu voi utiliza prerogativele grațierii decât pentru persoane demne de clemența prezidențială

UPDATE: În domeniul politicii externe, obiectivele mele sunt aderarea la spațiul Schengen, aderarea la zone euro și bineînțeles vizele pentru SUA. Cele trei obiective majore: întărirea parteneriatului strategic cu SUA, consolidarea profilului României în cadrul NATO, creșterea profilului României în cadrul regiunii Mării Negre.

UPDATE: Agenda președintelui va fi mereu publică, la fel și cheltuielile prezidențiale. Îmi iau un angajament ferm în fața românilor și o fac cu mâna pe Constituție pe care nu o voi încălca: voi face demersurile pentru renunțarea la imunitate. Un președinte constit nu are nevoie de imunitate.  Voi face cel puțin două vizite de lucru în teritoriu pentru a discuta cu cetățenii. Românii trebuie să aibă acces la președintele lor. Voi organiza regulat conferințe de presă. Pe tot parcursul mandatului, vilele de protocol ale președintelui vor fi integrate unui circuit pentru copii orfani din România. 

UPDATE: „Am vorbit cu mii de oameni în această campanie, zeci de deplasări, am avut discuții cu tot felul de oameni. Românii s-au săturat de aroganță, de absența președintelui, s-au săturat să fie priviți de sus. Sunt un om pentru care bunăstarea țării lui este pe primul loc. Am promovat creșterea veniturilor și asta voi face în continuare. Nu voi promulga legi care să aducă austeritate. Țin cu românii și țin cu România. Nu am vorbit niciodată țara de rău în afar țării și sunt mândră că sunt român. În pieptul meu bate o inimă românească. Eu nu merg în afară să dau socoteală. Eu ma bat pentru români. Sunt un om cu credință și cu frică de Dumnezeu. Nu vreau să dezamăgesc niciodată atunc când reprezint țara. Nu am luat nicio decizie îmăpotriva românilor și pot sta cu fruntea sus. Profilul meu de președinte are la bază cinci principii, medierea, implicarea, consensul, interesul public și reforma”.

ALEGERILE PREZIDENŢIALE 2019. „Voi prezenta în această seară viziunea mea, profilul de preşedinte, angajamentele pe care mi le iau în faţa poporului român şi obiectivele strategice pe care mi le propun în calitate de Preşedinte al României. Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului, Sala Spiru Haret, începând cu ora 18:00. Accesul este liber pentru toţi reprezentanţii mass-media, iar intrarea se face pe baza legitimaţiei de presă şi a actului de identitate, la intrarea S2, începând cu ora 16:00”.

Este a doua întâlnire cu presa organizată de Dăncilă în această săptămână, prima având loc marţi, aproape simultan cu dezbaterea organizată de preşedintele Klaus Iohannis.

”Mâine (n.r., joi) îmi voi prezenta programul pentru alegerile prezidenţiale. Am aşteptat să prezentăm acest program în cadrul confruntării dintre mine şi Klaus Iohannis. Voi răspunde ca de obicei întrebărilor care vin de la presă. Vineri voi avea un discurs final pentru români, mă voi adresa tuturor cetăţenilor români şi astfel voi închide campania electorală”, a anunţat miercuri seară.