LIVERPOOL-REAL MADRID FINALA LIGII CAMPIONILOR. Confruntarea giganţilor, duelul de vis, sâmbătă, la Paris

Liverpool o va înfrunta sâmbătă, în finala Ligii Campionilor, pe Real Madrid, într-o reeditare a confruntării din 2018, în care a triumfat gruparea iberică. Meciul se joacă la Paris, de la ora 22.00.

27 mai 2022, 22:33
LIVERPOOL-REAL MADRID FINALA LIGII CAMPIONILOR. Confruntarea giganţilor, duelul de vis, sâmbătă, la Paris

LIVERPOOL-REAL MADRID FINALA LIGII CAMPIONILOR

. Aceasta va fi a noua întâlnire dintre Liverpool și Real Madrid în Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor. După ce au câștigat primele trei confruntări, între 1981 și 2009, englezii nu au mai cunoscut gustul succesului în ultimele cinci, vba chiar suferind o amară înfrângere în finala din 2018.

Liverpool și Real Madrid se vor întâlni pentru a treia oară în finala competiţiei, „cormoranii” câștigând actul din 1981 (1-0), în timp ce ibericii l-au învins pe Jürgen Klopp în urmă cu patru ani, cu scorul de 3-1.

Echipe probabile:

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Keïta – Salah, Mané, Luis Díaz.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Éder Militão, Alaba, Mendy – Kroos, Casemiro, Modrić – Valverde, Benzema, Vinícius Júnior.

Citeşte şi REAL MADRID – MANCHESTER CITY 3-1 şi finala Champions League este Liverpool-Real

Liverpool este în căutarea celui de-al şaptelea trofeu de Champions League, iar o victorie la Paris ar aduce-o la egalitate cu AC Milan (7) și doar adversara de sâmbătă, Real Madrid, va rămâne cu mai multe trofee, 13.

Antrenorul lui Liverpool, Jürgen Klopp, s-a confruntat cu Real Madrid de mai multe ori decât cu orice alt adversar din Uefa Champions League (9), câștigând doar trei dintre aceste meciuri. Dintre echipele cu care s-a confruntat de cel puțin trei ori în competiție, împotriva niciunui alt adversar nu are Klopp un procent mai mic de victorii,doar 33%. La rândul său, Carlo Ancelotti caută să câștige pentru a patra oară Liga Campionilor, fiind cel mai de succes manager din istoria competiției (după succesele din 2002-03 și 2006-07 cu AC Milan și 2013-14 cu actualul său club, Real Madrid).

LIVERPOOL-REAL MADRID FINALA LIGII CAMPIONILOR. Atacantul lui Liverpool, Mohamed Salah, a marcat 33 de goluri sub conducerea lui Jürgen Klopp în UEFA Champions League. Doar trei jucători în istoria competiţiei au marcat mai multe goluri în timp ce au jucat sub acelaşi manager: Lionel Messi sub Pep Guardiola (43 goluri), Ruud van Nistelrooy sub Sir Alex Ferguson (35) și Thierry Henry sub Arsène Wenger (35).

La rândul său, Karim Benzema, atacantul Realului, poate bifa şi el o performanţă impresionantă la Paris. Francezul, care va împlini 34 de ani și 160 de zile în ziua meciului, ar fi al doilea cel mai în vârstă jucător care va marca într-o finală a Ligii Campionilor, după Paolo Maldini, pentru AC Milan, în 2005 (36 de ani și 333 de zile, de asemenea împotriva Liverpool). De subliniat că Benzema a fost cel care a deschis scorul în victoria cu 3-1 din finala de acum patru ani, câştigată de madrileni.

Real Madrid este uşor favorită în finala de sâmbătă a Ligii Campionilor împotriva lui Liverpool, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, antrenorul echipei engleze, Juergen Klopp.

Cine este favorit? Nu este uşor să răspund. Aţi văzut revenirile lui Real, o echipă care nu pierde niciodată în finală, aşa că aş spune Real, pentru experienţă. Vreau însă să fim la acelaşi nivel, să fim noi înşine. Iar dacă suntem la nivelul nostru maxim, atunci e foarte greu să joci împotriva noastră. Trebuie să înveţi să câştigi, nimeni nu poate să te înveţe asta, eu am învăţat asta la greu, am pierdut multe finale la viaţa mea, însă din fericire pe ultimele noi le-am câştigat. Echipa aceasta însă a învăţat, băieţii fac o treabă uimitoare de câţiva ani„, a afirmat Klopp înaintea meciului de la Paris.

În altă ordine de idei, tehnicianul a spus că Liverpool va juca această finală „şi pentru oamenii din Ucraina”. Arena din Saint-Denis a fost desemnată gazda finalei Champions League în urmă cu trei luni, după debutul invaziei armatei ruse în Ucraina, în locul stadionului din Sankt Petersburg.