Liviu Brăiloiu, propus la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni: Este milionar şi are terenuri pe litoral şi casă în Spania

Senatorul Tit-Liviu Brăiloiu este propunerea PSD pentru înlocuirea ministrului Natalia Intotero la şefia Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Brăiloiu are o avere impresionantă şi este autorul unor ieşiri discutabile la adresa jurnaliştilor şi a adversarilor politici.

RomaniaTV.net
17 apr. 2019, 14:21
Liviu Brăiloiu, propus la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni: Este milionar şi are terenuri pe litoral şi casă în Spania

Senatorul Tit-Liviu Brăiloiu s-a născut la 21 iunie 1964, la Constanţa, potrivit site-ului www.parl2019.eu. În urma studiilor universitare a obţinut licenţa în drept şi în ştiinţe economice. A urmat studii de masterat în management şi administraţie publică, precum şi în domeniul „Relaţii economice internaţionale”.

A fost ales senator din partea Partidului Social Democrat în 2016. În perioada 22 decembrie 2016 – 17 septembrie 2018 a fost vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat. Din 17 septembrie 2018 este preşedinte al aceleiaşi comisii. Din 1 februarie 2017 este şi membru al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului, conform www.senat.ro.

Tit-Liviu Brăiloiu a exercitat, cu caracter temporar, funcţia de prefect al judeţului Constanţa, în anul 2009.

Potrivit declaraţiei de avere, Brăiloiu deţine două terenuri în Mamaia şi Eforie Nord, trei apartamente în Eforie Nord şi o casă în Madrid, are ceasuri şi bijuterii de 380.000 de euro.

El a vândut un teren în Eforie Nord şi un apartament în Constanţa, pe care a obţinut 310.000 euro.

Conturile sale depăşesc 1,1 milioane de euro şi are plasamente (acţiuni şi împrumuturi) de peste 3 milioane de lei.

I-a făcut „ciobani” pe jurnalişti

Tit-Liviu Brăiloiu i-a jignit pe jurnalişti la un eveniment politic, numindu-i „ciobani” pe reporterii din Parlament, prezenți la Comisia de Apărare din Senat.

După finalizarea lucrărilor în Comisie, jurnaliștii au mers către ministrul Apărării, Mihai Fifor, pentru o declarație de presă. Aflat în apropiere, Tit Brăiloiu s-a arătat foarte deranjat de prezența jurnaliștilor şi i-a numit „ciobanii”. 

Ulterior, întrebat de aceiași jurnaliști de ce i-a numit „ciobani”, Tit Brăiloiu a negat iniţial, apoi a declarat că „meseria de cioban este una onorabilă”.

De asemenea, elafost surprins făcând semne obscene adversarilor politici în Parlament.