Liviu Dragnea, audiat la DNA într-un nou dosar de corupţie. Miting de susţinere pentru liderul PSD în faţa sediului DNA UPDATE

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, s-a prezentat luni dimineaţă la DNA, unde a fost audiat într-un dosar penal, în care ar fi vizate fapte din 2008-2009. Potrivit unor surse România TV, şeful PSD este acuzat de grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraudă cu fonduri europene. Liderul social-democrat a fost aşteptat de aproximativ 50 de membri de partid care au manifestat în sprijinul său, între care vicepremierul Paul Stănescu, deputatul Claudiu Manda şi Marian Neacşu, secretarul general al partidului, care a spus că "orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere".

RomaniaTV.net
13 nov. 2017, 06:30
Liviu Dragnea, audiat la DNA într-un nou dosar de corupţie. Miting de susţinere pentru liderul PSD în faţa sediului DNA UPDATE

UPDATE Liviu Dragnea a ieşit de la DNA după aproximativ o jumătate de oră, fără a face declaraţii. Liderul PSD a avut parte de aceeaşi busculadă creată de susţinători, însă şi-a făcut loc prin mulţime şi a plecat fără declaraţii.

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, Liviu Dragnea este suspect într-un nou dosar penal, privind fapte din perioada 2008-2009, când era preşedinte CJ Teleorman. Şeful PSD este acuzat de grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraudă cu fonduri europene. 

Domnul Dragnea a fost invitat printr-o citaţie scrisă. În acest dosar dragnea e asistat de un alt coleg, însă este investigată o perioadă de timp în care domnul Dragnea avea calitatea de preşedinte al CJ. Mă întreb însă dacă poate fi credibilă acuzaţia, câtă vreme din 2008-2009 a trecut ceva vreme, iar organele de urmărire trebuiau să reacţioneze la acea dată”, a declarat avocata Maria Vasii, într-o intervenţie la România TV.

Citeşte şi: Jandarmeria Bucureşti: Prezența jandarmilor la DNA, pentru buna desfăşurare a activităţii instituţiei

UPDATE Liviu Dragnea a ajuns la DNA puţin înainte de ora 9.00. Liderul PSD a fost primit cu aplauze de susţinătorii PSD strânşi în faţa sediului DNA. Liderul PSD şi-a făcut cu greu drum prin mulţimea de jurnalişti, jandarmii fiind nevoiţi să asigure un cordon de trecere. Liviu Dragnea a intrat la DNA fără să facă declaraţii.

Citeşte şi: Ambasadorul SUA Hans Klemm s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, după audierea liderului PSD la DNA

UPDATE La DNA au venit şi deputatul Marian Neacşu, secretar general PSD, Claudiu Manda, şeful Comisiei SRI, paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, ca să-l susţină pe Liviu Dragnea. Deputata Andreea Cosma este şi ea prezentă.

„Este un gest pe care îl facem noi, ne-am întâlnit la TSD şi am decis ca azi să fim alături de preşedintele nostru”, şi-a explicat Marian Neacşu gestul.

Marian Neacşu a spus că îl susţin pe Liviu Dragnea „atâta vreme cât nu e declarat vinovat”.

Neacşu a insistat că e este o manifestare paşnică şi normală.

„Este cât se poate de paşnică, cât se poate de serioasă, momente de genul de la ICCJ nu cred că s-au bucurat de prea multă simpatie. Codrin Ştefănescu poate să însoţească preşedintele partidului la un eveniment regretabil… Noi vrem ca aceste lucruri să nu se mai întâmple, preşedintele să se bucure de susţinerea partidului.

Care e problema la Bruxelles? Că noi am venit să susţinem preşedintele nostru? Nu văd nimic anormal. Nu e niciun fel de presiune, noi vom avea o manifestare paşnică”, a mai spus Marian Neacşu.

Omul de afaceri Marian Fișcuci s-a prezentat luni la DNA pentru a fi audiat într-un dosar de corupție. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, acesta urmează să fie audiat în dosarul privind Tel Drum, dosar în care a mai fost audiat în luna iulie.

La DNA este aşteptat şi Liviu Dragnea, preşedintele PSD. El a confirmat duminică, la congresul Tineretului PSD, că se va prezenta luni la DNA.

Liviu Dragnea nu a spus în ce dosar a fost citat, dar a lăsat de înţeles că ar putea fi inculpat.

„Ce conteaze este să fiu acolo. La mine cred că se trece direct în faza a doua (de inculpat – n.r.). Nu ne jucăm…”, a răspuns liderul PSD la întrebările jurnaliştilor.

Întrebat dacă se aşteaptă la o solicitare a DNA către Parlament pentru avizarea urmăririi penale în cazul său, Liviu Dragnea a răspuns: „S-ar putea să fie cam mult”.