Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferinţă. Pe 9 iunie va afla dacă va fi eliberat din închisoare

Liviu Dragnea a solicitat să fie eliberat din închisoare, pe motiv că este deținut ilegal. El a fost audiat miercuri prin videoconferință. Tribunalul București se va pronunța pe 9 iunie asupra cererii făcute de fostul preşedinte PSD. 

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 07:23
Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferinţă. Pe 9 iunie va afla dacă va fi eliberat din închisoare
Liviu Dragnea invocă „habeas corpus”, un act al Parlamentului englez votat în 1679, prin care orice deținut care consideră că este închis pe nedrept are dreptul să ceară revizuirea sentinței, potrivit newsweek.ro.
 
Dragnea care se află închis la Penitenciarul Rahova a fost audiat astăzi prin videoconferință, el susţinând că este nevinovat pentru că CCR a constatat că completurile de 3 judecători de la ÎCCJ ar fi nelegale, iar tribunalul ar trebui să țină cont de lege și de Constituție.
 
Acelaşi lucru este susţinut şi de avocaţii lui Dragnea în cererea depusă în instanță, precizând că  judecătorii de la Înalta Curte care l-au condamnat nu era specializat să judece fapte de corupție. Astfel, avocaţii invocă o decizie a Curții Constituționale din octombrie 2019.

Citeşte şi: Liviu Dragnea a pierdut procesul împotriva Comisiei Europene. Decizia vizează sesizarea OLAF care a dus la dosarul Tel Drum

Fostul lider PSD a făcut trimitere la prima condamnare primită, cea din Dosarul Referendumului, în care a primit o sentința de 2 ani cu suspendare.
 
„Dincolo de faptul că sunt nevinovat, constat că am fost condamnat la referendum de exemplu, într-un dosar politic, de un complet de 5 judecători. Am fost condamnat în acest dosar de un complet declarat nelegal. Ce poate înțelege un om aflat în situația mea, care sunt condamnat de un complet constituit prin încălcarea legii?,” a declarat Dragnea.
 
Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de instanța supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.
 
Liviu Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieși din penitenciar, prin introducerea în instanțe a două căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.
 

loading...