Liviu Dragnea, cu două VALIZE în Parlament: Prima cu „gogoşi” de la Rise Project, a doua cu „dosare”. Reacţie la #teleormanleaks

Liviu Dragnea a venit cu două valize în Parlament, la şedinţa CEx al PSD, ca reacţie la scandalul "Valiza" şi dezvăluirile anunţate de Rise Project în legătură cu afacerile familiei Dragnea şi relaţiile cu firma Tel Drum. Gestul liderului PSD Liviu Dragnea vine după anunţul Rise Project că are date din Tel Drum găsite într-o valiză în Teleorman.

RomaniaTV.net
05 nov. 2018, 10:09

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a venit, luni, la şedinţa CEx al PSD, cu două valize, o ironie la „valiza” despre care a scris Rise Project. În prima valiză, liderul PSD a pus pungi cu gogoşi, despre a spus că sunt ”gogoşi de la Rise Project”, iar în a doua a adus ”dosare” despre FDRG şi Klaus Iohannis.

 

„Prima valiză este cu gogoşi de la Rise Project. Sunt aici proaspete. A doua valiză, ştiţi că eu sunt din Teleorman şi ca orice localnic din Teleorman, am găsit în fundul curţii o valiză cu documente care nu au ajuns la DNA. Şi hai să vedem ce este: dosarul cu achiziţia frauduloasă a imobilului Raiffeisen. Dosarul cu retrocedări către Forumul Democrat German a bunurilor grupului etnic german. Dosarul cu promovarea procurorilor care i-au închis dosare (lui Iohannis, n.r.). Dosarul cu declaraţii mincinoase despre banii încasaţi din chirii. Cash. Dosarul cu închirierea căminului de batrani de la forumul Democratic german. Dosarul cu presiuni asupra unui judecător CCR. Hopa, mai avem nişte stickuri. Aceste două valize vi le las”, a spus liderul PSD.

Întrebat de jurnalişti, Dragnea a spus că valiza despre care a scris Rise Project este ”o gogoaşă”, nu are legătură cu el şi că ”e o prostie, e o disperare, probabil ca să acopere şi scandalul în jurul domnilor Lazăr”.

”E o gogoaşă, n-are nicio legătură cu mine, nu mă interesează”, a spus Dragnea despre ceea ce a prezentat Rise Project, după ce a vorbit despre cele două valize cu care a venit el.

Întrebat în continuare de documentele privind Tel Drum, Liviu Dragnea le-a replicat jurnaliştilor: ”Nu vă interesează golăniile făcute de unii procurori cu preşedintele”

”E o prostie, e o disperare, probabil ca să acopere şi scandalul în jurul domnilor Lazăr”, a susţinut liderul PSD.

O valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces în timpul percheziţiilor, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, a anunţat, sâmbătă seară, Rise Project, într-o postare pe Facebook, intitulată #Teleormanleaks. Valiza ar conţine mii de documente, numere de telefon, emailuri, fotografii şi clipuri video de la evenimentele companiei.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.