Liviu Dragnea despre declarațiile lui Rădulescu: Am o părere mai mult decât proastă. Mi se par foarte periculoase

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că declarațiile deputatului Cătălin Rădulescu sunt "foarte periculoase", iar partidul pe care îl conduce nu este de acord cu acest fel de comportament.

RomaniaTV.net
15 mart. 2017, 13:15
Liviu Dragnea despre declarațiile lui Rădulescu: Am o părere mai mult decât proastă. Mi se par foarte periculoase

„Am o părere mai mult decât proastă despre declarațiile dumnealui. Dincolo de faptul că sunt neavenite, mi se par foarte periculoase. Eu nu știu dacă mai poate avea dreptul să dețină acele arme. Un om nu se poate juca cu asemenea afirmații, amenințând că le folosește și, în același timp, să aibă dreptul de a purta în mod legal arme de foc”, a spus Dragnea, miercuri, după bilanțul MAI.

Întrebat dacă Rădulescu va fi exclus din PSD, Liviu Dragnea a afirmat că se va discuta la nivelul partidului.

„O să discutăm în partid lucrul ăsta, pentru că nu iau decizii singur. Riscă foarte multe lucruri. PSD-ul nu este de acord cu un asemenea comportament”, a punctat Dragnea, care a precizat că nu a vorbit cu Rădulescu după respectivele declarații.

Premierul Sorin Grindeanu a comentat şi el declaraţiile lui Cătălin Rădulescu, subliniind că nu este de acord cu asemenea afirmaţii „excesive”.

„Personal, nu sunt de acord cu ceea ce am văzut. Am văzut şi conducerea Camerei că a reacţionat. Până la urmă, ţine de comportamentul fiecăruia dintre noi. Sigur, sunt declaraţii excesive”, a afirmat Grindeanu.

Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice în urma declarațiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu.

Totodată, polițiștii din Argeș s-au sesizat din oficiu și au anunțat verificări cu privire la respectarea regimului armelor și munițiilor, după ce Rădulescu a afirmat că deține o armă letală.

Cătălin Rădulescu, care este deputat PSD de Argeș, a declarat, într-un interviu pentru „Adevărul”: „Pentru ce mai se duc oamenii în Piața Victoriei acum și pentru ce noi nu ieșim împotriva lor cu tunurile de apă, dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm în maidan, un loc în maidan, hai să facem cum se întâmplă în Franța, în America, peste tot. Noi am făcut, am cerut autorizare, să ceară și ei autorizare”.

El a mai spus că are o armă AKM: „Dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să schimbe statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat! Imediat! Dar pot să ies unde vreau eu, dacă mă apucă vreo nebunie, pot să ies să trag unde vreau eu, e riscul meu și hotărârea mea”.

Ulterior, Cătălin Rădulescu a declarat că a primit 150 de amenințări cu moartea și a anunțat că îi va da în judecată pe cei care au procedat în acest mod pe Facebook.